Jan Vertonghen enthousiast dat bronzen Rode Duivels allemaal doorgaan: "Ha, ben jij hier ook nog?"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Tubeke
| 0 reacties
Jan Vertonghen enthousiast dat bronzen Rode Duivels allemaal doorgaan: "Ha, ben jij hier ook nog?"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zijn voor het eerst sinds het WK opnieuw samen, en dan is Jan Vertonghen in zijn nopjes. De 31-jarige verdediger zakt iedere interlandafspraak met goesting naar de nationale ploeg af.

Voor en tijdens het WK lieten enkele Rode Duivels verstaan dat ze overwogen te stoppen bij de nationale ploeg. Maar dat idee veranderde na de bronzen plak. "Het was wel grappig toen ik hier gisteren toekwam", opende Vertonghen woensdag zijn persbabbel. "Tegen verschillende spelers zei ik: 'Ha, ben jij hier ook nog? Ik had niet verwacht je hier nog te zien'."

"Of ik nog vier jaar doorga? Zolang mijn lichaam het toelaat, zal ik niet snel afhaken."

"Dat iedereen hier nog is, toont aan hoe goed de groep aan elkaar hangt. Iedereen heeft van dat toernooigevoel geproefd en ondervonden hoe leuk dat is. We weten dat er met deze groep iets mogelijk is. Al vrij snel na het WK had ik door dat de meesten wilden doorgaan."

Vertonghen gelooft in dit project. "Het zou zonde zijn om niet met deze groep door te gaan. Deze kern kan nog twee jaar samen verder. En negentig procent misschien nog vier jaar. Of ik bij die tweede categorie hoor? Ik zal niet snel zelf zeggen dat ik afhaak, zolang mijn lichaam het toelaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties