Hoe Beerschot Wilrijk nu nog een speler wegplukte bij concurrent én hoe die een groot probleem kan oplossen

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
Hoe Beerschot Wilrijk nu nog een speler wegplukte bij concurrent én hoe die een groot probleem kan oplossen
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Beerschot Wilrijk kwam deze week nog met een verrassing: de transfer van Ayrton Mboko. De voormalige speler van Union moet een extra optie geven op rechtsachter en legt nu zelf uit hoe zijn overgang tot stand kwam.

Via een oude bekende kon Ayrton Mboko toch nog een late transfer versieren. "Toen Beerschot Wilrijk polste via assistent Will Still zorgde mijn makelaar ervoor dat ik mijn contract donderdag kon laten ontbinden", vertelt hij in Gazet van Antwerpen.

"Still en ik kennen elkaar nog van bij Standard, toen hij daar assistent was van Yannick Ferrera en ik als jeugdspeler meetrainde met de A-kern."

Ervaring in 1B

Op de vraag of Beerschot Wilrijk opnieuw voor de titel kan gaan. "Op basis van kwaliteit zeker", aldus Mboko. "Het grootste probleem is volgens mij dat de aangetrokken jonge spelers de competitie in 1B onvoldoende kennen. Indien ze zich snel genoeg kunnen aanpassen aan het spel in 1B, zullen we met deze kern zeker meedoen voor promotie."

De 20-jarige Mboko ziet zichzelf nog niet direct als vaste waarde , maar kan met zelfs één jaartje ervaring in 1B dus nog belangrijk zijn voor de ploeg. Vorig seizoen speelde hij 18 competitiewedstrijden met Union.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties