Italiaanse zender schorst vrouwonvriendelijke ex-wereldkampioen: "Ze moeten zwijgen als het over tactiek gaat"
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties

Italiaanse zender RAI schorst vrouwonvriendelijke analist: "Ze moeten zwijgen als het over tactiek gaat"

Italiaanse zender schorst vrouwonvriendelijke ex-wereldkampioen: "Ze moeten zwijgen als het over tactiek gaat"
Foto: © photonews

De bekende Italiaanse tv-zender RAI heeft een voetbalanalist voor twee weken geschorst. Fulvio Collovati, in 1982 nog wereldkampioen met de Squadra, liet zich stevig uit over vrouwen in het voetbalwereldje.

Afgelopen zondag ging de bal aan het rollen in een voetbalprogramma op de Italiaanse zender. “Wanneer ik een vrouw hoor praten over tactiek in het voetbal, keert mijn maag om. Dat gaat er bij mij echt niet in. Als ze louter over de match praat, over wat er feitelijk gebeurt, is het nog wel ok. Maar ze mag niet praten over tactiek, want een vrouw begrijpt dat niet zoals een man”, aldus Collovati.

Opmerkelijk: zijn vrouw neemt het voor de gewezen verdediger op ondanks dat ze in het verleden zelf voetbalprogramma's presenteerde. "Vrouwen die tactiek uitleggen, dat heeft me nooit omver geblazen. Toen ik nog presenteerde, haalde ik het nooit in mijn hoofd een 4-4-2 uit te leggen", dixit mevrouw Collovati op Twitter. 

Twee weken brommen

Collovati zelf mag ondertussen twee weken brommen. De RAI schorst hem tot zaterdag 9 maart van alle activiteit op zowel tv als radio. De ex-verdediger van Roma, Milan en Inter bood zijn excuses nog wel aan maar het kwaad was al lang geschied. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties