Proto blikt terug: "Mijn transfer naar Oostende was meer een cadeau voor Coucke dan voor mezelf"

Proto blikt terug: "Mijn transfer naar Oostende was meer een cadeau voor Coucke dan voor mezelf"
Foto: © photonews

Silvio Proto geniet in de herfst van zijn carrière weer van voetbal, ook al is hij reservekeeper. Bij de Italiaanse topclub Lazio is dat ook geen schande. De 35-jarige doelman wil nog twee jaar spelen en dan nog meer genieten. Maar even zag het er helemaal anders uit.

Bij Oostende verloor hij immers de goesting. "Bij Oostende zat ik niet goed in mijn vel. Niet fysiek, niet mentaal. Ik denk dat het een fout was om daar te tekenen. Je mag niet vergeten: ik ging van één van de meest professionele clubs in België naar één van de minst professionele", vertelt hij in HLN.

"Op het oefencentrum was het water soms koud in de winter. Soit, ik had wat meer geduld moeten tonen toen ik vertrok bij Anderlecht, minder moeten luisteren naar mijn toenmalige zaakwaarnemer (Lichtenstein). Iedereen vroeg zich af waarom ik in godsnaam naar Oostende ging. Ik heb het gevoel dat mijn transfer meer een cadeau was voor Marc Coucke dan voor mij."

Slechte relatie

Het werd steeds meer een karwei dan een passie. En zijn vertrek verzuurde de relatie met Marc Coucke, want die wou hem niet gratis laten gaan, iets wat zijn manager hem beloofd had. "Op het einde was ik er écht niet meer gelukkig. Ik stond vroeg op, moest anderhalf uur rijden naar de kust en dan 's avonds nog eens terug. Bovendien was de omkadering - de infrastructuur, het comfort - slecht en was mijn relatie met de trainer (Yves Vanderhaeghe) ook niet goed. Ik ben op een dag naar Coucke gegaan om te zeggen dat ik wilde vertrekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties