Reactie Beerschot Wilrijk in finales... "Onbeschrijfelijk en zelfs belachelijk" & "Toch verdienen we onze plaats in 1A"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Mechelen
| 74 reacties
Beerschot Wilrijk in finales... "Onbeschrijfelijk en zelfs belachelijk" & "Toch verdienen we onze plaats in 1A"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar was het Cardona van Cercle Brugge, nu Tainmont van KV Mechelen... Onwaarschijnlijk hoe Beerschot Wilrijk de promotie naar 1A twee keer in de absolute slotfase door de vingers zag glippen. Ervaren pionnen Tom Van Hyfte en Joren Dom waren telkens van de partij.

"De winning goal van KV Mechelen leek wel een déjà vu van vorig jaar op Cercle. Een afgeslagen voorzet die we in tweede instantie niet goed ontzetten", zag aanvoerder Tom Van Hyfte. "Of dit anders aanvoelt? Nee, verliezen is verliezen. Ik heb het er heel moeilijk mee."

Dat komt volgens hem vooral omdat Beerschot telkens beter was. "Dat gevoel had ik toch", ging de kapitein verder. "Mechelen heeft zich twee keer aangepast aan ons en niet omgekeerd. Zelfs met elf tegen tien toonden ze dat ze schrik hadden van ons. Op basis van de dubbele finale vind ik ze alvast geen verdiende kampioen. Maar uiteindelijk zijn zij wel kampioen en wij niet."

Ook ploegmaat Joren Dom blikte vol teleurstelling terug. "Voetbal kan hard zijn, dat weet je, maar twee jaar op rij de promotie missen op twee minuten van het einde? Dat is gewoon onbeschrijflijk, belachelijk zelfs. Dan kan niemand zeggen dat we het niet zouden verdienen om in 1A te staan."

Maar... Er is dit jaar wel nog een reddingsboei in de vorm van 'Propere Handen'. "Zelfs via de groene tafel zouden we het verdienen om te promoveren", benadrukte Dom. "Nu ben ik ontgoocheld, maar ik weet uit ervaring dat het moeilijkste nog moet komen. Dinsdag, woensdag, donderdag worden de zwaarste dagen. Ik hoop dat de beslissing over die zaak zo snel mogelijk wordt bekendgemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties