Tielemans titularis? "Dan moet Martinez toch zijn systeem wijzigen"
Redactie
| 34 reacties

Youri Tielemans is nog geen onbetwiste titularis bij de Rode Duivels

Tielemans titularis? "Dan moet Martinez toch zijn systeem wijzigen"
Foto: © photonews

Niemand die er nog aan twijfelt dat Youri Tielemans de toekomst van de nationale ploeg is. Sinds het WK heeft hij nog geen enkele keer ontgoocheld in het shirt van de Rode Duivels. "Hij is al bijna titularis", klonk het na de matchen tegen Rusland en Cyprus.

Maar is dat wel zo? De plaatsen op het middenveld zijn immers duur. Leander Dendoncker heeft zichzelf wel een plaatsje als stand-in voor Axel Witsel bezorgd. Maar dat de middenvelder van Borussia Dortmund altijd zijn plaats heeft bij Roberto Martinez mag duidelijk zijn.

Zelfs toen hij zich in de anonimiteit van de Chinese Superleague bewoog, twijfelde Martinez geen moment. "Een uniek profiel dat op zijn eentje voor de balans binnen een elftal zorgt", roemde Martinez hem.

En ja, Tielemans heeft nog Kevin De Bruyne voor zich. "Ook daar ligt de pikorde vast", verzekert analist Eddy Snelders ons. "Als De Bruyne fit is en Martinez verandert zijn systeem niet, dan komt Tielemans - voorlopig - niet aan spelen toe. Maar Tielemans zal nog wel kansen krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties