Speeldag: Speeldag 4
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL verwent publiek en kan behoud haast ruiken

OHL dicht bij verlengd verblijf in 1B na klinkende zege tegen Roeselare

OHL en Roeselare begonnen aan hun duel in de wetenschap dat de winnaar een grote optie zou nemen op het behoud. Bij Leuven hadden ze er wel zin in om dat voor eigen publiek met glans te verwezenlijken. Aguemon was de man van de match: hij leverde de assists voor al de doelpunten.

Van bij aanvang van de wedstrijd ging er veel dreiging uit van de acties van het Leuvens elftal, dat veruit het meeste aandrong. Nog voor het verstrijken van de eerste tien minuten kreeg OHL een zee van ruimte om een eerste kans in mekaar te boksen. De voorzet had Aguemon had alvast het potentieel om de assist voor een vroege 1-0 te ziijn.

Kompany kon zijn voorzet met het been nog beroeren en werkte zo in hoekschop. Enkele minuten later had Aguemon zijn assist wel beet, uitgerekend via een hoekschop. De vrijstaande Mbombo tikte simpel binnen. Dit doelpunt gaf Leuven de inspiratie om op zijn elan door te gaan en de eerste helft volledig naar zich toe te trekken.

Haarfijne vrijschop goed voor 2-0

Na balrecuperatie bij de Leuvenaars ging Henry met het leer richting doel. De spits besloot alsnog af te leggen voor Aguemon. Die werd wel niet gecoacht en kon niet zien dat er achter zijn rug een verdediger terugkeerde. Net voor het halfuur was de verdubbeling van de score wel een feit. Aguemon schilderde een vrijschop op het hoofd van Kotysch, die raak kopte.

Acht minutenvoor de pauze toonde Roeselare zich toch eens, met een flankvoorzet die niet meteen weggeraakte. Valpoort vond dit het moment voor een meer dan verdienstelijke omhaal. De Nederlander vond zo het zijnet. Nadat een helft swingend voetbal OHL een 2-0-voorsprong bij de rust had bezorgd, schakelde het na de koffie over op controlevoetbal.

Aguemon bedient ook Henry

Zo ging het deze wedstrijd 'managen', maar Aguemon was nog niet klaar met zijn kunstjes. De flankspeler pakte nog maar eens uit met een assist. Henry kopte zijn voorzet mooi overhoeks binnen. In het laatste kwart van de match moest thuisdoelman Henkinet onverwacht toch nog twee keer aan de bak op schoten van Van Acker en van Kessel.

Tussendoor liet Maertens aan de overzijde nog een spectaculaire poging opteken. Een hoekschop werd achteruit getrapt tot bij hem en zijn ééntijdsknal leek bestemd voor de rechterbenedenhoek, ware het niet dat Lentz daar prima naartoe dook.

Leuven zo goed als gered

OHL heeft na deze ruime overwinning vijf punten meer dan Tubeke en moet zich met slechts twee matchen voor de boeg nog weinig zorgen maken over een verlengd verblijf in eerste klasse B. Roeselare, dat twee punten meer telt dan de rode lantaarn, heeft zijn schaapjes nog niet op het droge.