Yannick Aguemon voelt zich niet de grote held ondanks drie assists
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Leuven
| 3 reacties

Aguemon blijft collectief voorop stellen na individuele glansprestatie

Yannick Aguemon voelt zich niet de grote held ondanks drie assists
Foto: © photonews

Lang was het in Leuven niet zoeken naar een man van de match. Yannick Aguemon strooide met assists: drie kreeg hij er achter zijn naam. Hij staat zowat symbool voor de weg die OHL aflegde: in een moeizaam seizoen ging het geregeld op en neer, maar met het einde in zicht lijkt de piek er te komen.

Waar er in de vorige matchen in de play-offs nog geen basisplaats was weggelegd voor Aguemon, ging hij nu met de glansrol lopen. "Het is de coach die zijn keuzes maakt en het is aan mij om kansen te grijpen. De coach heeft nu zijn vertrouwen gegeven en me in de best mogelijke posities gebracht. Het is het collectief dat het goed gedaan heeft, meer dan dat ik het individueel goed deed."

De complimentjes schuift de flankspeler dus af op het hele team. Over zijn potentieel bestaat geen twijfel. Het is kwestie om het er geregeld te laten uitkomen. Hij wilde de match tegen Roeselare niet noodzakelijk zijn beste partij noemen. "Ik heb een goede match gespeeld tegen Westerlo, ik heb gescoord tegen Tubeke. Er zijn veel omstandigheden geweest die maakten dat ik niet altijd gepresteerd heb."

Het is de hele club die moet draaien 

De wil is wel aanwezig bij de speler zelf om het onderste uit de kan te halen. "Je moet present zijn en dan kan je ook belangrijk worden. We hebben allemaal goesting om te spelen. Ik wil de concurrentie aangaan. Diegenen die op de bank zitten, moeten er alles aan doen om bij de eerste elf te geraken. We zijn wel niet met enkel elf, we zijn een groep. Het is de hele club die moet draaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties