'Belgische aanvaller toch langer bij Huddersfield'
Jeroen Verschakelen
| 4 reacties

Huddersfield Town heeft de aankoopoptie van Mbenza gelicht

'Belgische aanvaller toch langer bij Huddersfield'

De statistieken van Isaac Mbenza bij Huddersfield Town ogen niet bepaald indrukwekkend, maar toch zou de inmiddels gedegradeerde Engelse club de jonge Belg definitief willen aantrekken.

Isaac Mbenza kende weliswaar een moeilijk seizoen bij Huddersfield Town: niet alleen kon hij de degradatie niet vermijden, maar bovendien zat de jonge winger dit seizoen te vaak op de bank. Dit weekend liet hij zich echter opmerken met een goal tegen het grote Manchester United, dat door een gelijkspel tegen de Terriers nu de Champions League misloopt.

Aankoopoptie gelicht

Het was de eerste competitiegoal voor Mbenza, die ook al één assist achter zijn naam had staan. En hoewel die statistieken allesbehalve indrukwekkend ogen, zou Huddersfield toch tevreden zijn over de prestaties van de vleugelaanvaller: hij mocht dit seizoen dan wel gehuurd worden van Montpellier, maar volgens Examiner Live zou Huddersfield de aankoopoptie in zijn contract inmiddels gelicht hebben. De club zelf heeft dat nieuws echter nog niet bevestigd.

Als de informatie klopt, zou de 23-jarige in Frankrijk geboren Belg ook volgend seizoen nog voor de club uit West Yorkshire uitkomen, al zal dat dan wel in de Championship - de Engelse tweede klasse - zijn. Coach Jan Siewert prees Mbenza overigens nog na de match, en stelde dat Huddersfield de jonge speler kan helpen met zijn verdere ontwikkeling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties