Hoe geduld Racing Genk twintig miljoen en Trossard een transfer naar de Premier League opleverde
Simon Wauters
Simon Wauters
| 3 reacties

Leandro Trossard speelde op zijn twintigste nog in tweede klasse, maar trekt nu wel naar de Premier League

Hoe geduld Racing Genk twintig miljoen en Trossard een transfer naar de Premier League opleverde

De transfer is rond: Leandro Trossard trekt voor twintig miljoen euro van Racing Genk naar Brighton & Hove Albion. Een verhaal van een speler die geen stappen oversloeg in zijn carrière.

Trossard speelt in de jeugd voor Lanklaarse VV, Real Neeroeteren, Patro Eisden Maasmechelen en Bocholt VV. Hij trekt pas op zijn zestiende naar Racing Genk.

Trossard is net achttien geworden wanneer Racing Genk hem in januari 2013 uitleent aan tweedeklasser Lommel. In twaalf wedstrijden vindt hij er zeven keer de weg naar doel. Van een binnenkomer gesproken.

Ook het jaar daarop rijpt hij in tweede klasse. Bij Westerlo heeft hij het wat moeilijker. In zeventien wedstrijden blijft hij steken op drie doelpunten. In het seizoen 2014-2015 keert hij terug naar Lommel.

Daar speelt hij voor het eerst een volledig seizoen op topniveau. De dan twintigjarige Trossard speelt 39 wedstrijden en scoort 17 goals in de Proximus League en kan dat seizoen al eens proeven van play-off 2.

Het is tijd om de stap naar eerste klasse te zetten, maar voor Racing Genk is het nog wat vroeg. Hij trekt naar Oud-Heverlee Leuven in 1A. Hoewel hij de Leuvenaars niet kan redden van de degradatie, draait hij persoonlijk een sterk seizoen met acht doelpunten en zeven assists in dertig wedstrijden. 

Genk heeft drie en een half seizoen geduld gehad met de flankaanvaller en dat loont. In zijn eerste seizoen bij Genk staat hij meestal in de basis, in het tweede wordt hij wat afgeremd door blessures, maar afgelopen seizoen speelde hij als aanvoerder een belangrijke rol in de titel van de Limburgers.

Genk zal de afgelopen jaren wel mooie aanbiedingen hebben gekregen om hem te verkopen. Trossard kon op zijn beurt waarschijnlijk vroeger naar 1A of naar het buitenland vertrekken. Maar ze bleven elkaar trouw.

Trossard was in de jeugd nooit hét grote talent en speelde op zijn twintigste nog in tweede klasse. Maar vier jaar later heeft hij toch maar mooi zijn transfer naar de Premier League beet. Een verhaal waar veel spelers én clubs een voorbeeld aan kunnen nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties