Dus dat is het? Zo ziet de deal van spijtoptant Veljkovic met het Belgische gerecht eruit
Redactie
| 38 reacties

Welke deal sloot Dejan Veljkovic met het Belgische gerecht in Propere Handen?

Dus dat is het? Zo ziet de deal van spijtoptant Veljkovic met het Belgische gerecht eruit
Foto: © photonews

Enkele maanden geleden barstte Operatie Propere Handen in alle hevigheid los. Dejan Veljkovic was dé spilfiguur in een enorm dossier rond matchfixing. De zaakwaarnemer zal echter nooit worden gestraft. Maar hoe ziet die deal met het parket er eigenlijk uit?

Dejan Veljkovic sloot een deal met het Belgische gerecht. In ruil voor dossierkasten vol informatie en getuigenissen moest de zaakwaarnemer geen vervolging en gevangenisstraf vrezen. 

De exacte deal van de spijtoptant met het parket is nooit uitgelekt. Dat is overigens bij wet verboden. En toch weet Het Nieuwsblad wat er precies op papier is gezet bij het sluiten van de deal. 

DEEL 1: geen gevangenis

Eerst en vooral kreeg Veljkovic een gevangenisstraf van vijf jaar met uitstel. Met andere woorden: hij zal - zijn voorhechtenis buiten beschouwing gelaten - geen minuut doorbrengen in de gevangenis. 

DEEL 2: een boete? 

Daarnaast werd Veljkovic veroordeeld tot een geldboete van 80.000 euro en een verbeurdverklaring van zijn zwarte boekhouding. Armer zal Veljkovic er dus ook niet op worden. 

Zijn zwarte boekhouding was amper een fractie van zijn inkomen. En voor de volledigheid: een zaakwaarnemer verdient al 80.000 euro op een transfer van één miljoen euro. 

Maar nog één voorwaarde

En dan gaan we er vanuit dat Veljkovic de courante acht procent aanrekende voor zijn diensten. Er is overigens nog een belangrijke voorwaarde bij dit alles: één leugen en Veljkovic mag brommen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties