KBVB en Pro League reageren, Lokeren is furieus en dreigt met schadeclaims: "Apocalyptisch"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 21 reacties
KBVB en Pro League reageren, Lokeren is furieus en dreigt met schadeclaims: "Apocalyptisch"
Foto: © photonews

Ook de Pro League en de KBVB hebben gereageerd op de voorlopige uitspraak van het BAS in 'Operatie Propere Handen'. Walter Van Steenbrugge - advocaat van Sporting Lokeren in de zaak - is dan weer furieus.

Bij Sporting Lokeren zijn ze furieus bij monde van advocaat Walter Van Steenbrugge: "“Dit is een absoluut dieptepunt voor het Belgisch voetbal, het is hallucinant en apocalyptisch", klinkt het bij Gazet van Antwerpen.

"Wat men zegt, is dat de KBVB te laat was met haar sanctie. Dus je mag foefelen, zolang het niet voor 15 juni uitkomt. Dit is een kaakslag voor de voetballiefhebber. Ieder geloof in een faire competitie is nu weg. De mensen van het BAS hebben het Belgisch voetbal geen dienst bewezen. De KBVB heeft nu een probleem, want wij gaan niet accepteren dat we miljoenen verliezen door een gebrekkig reglement."

17e ploeg?

Lokeren wil nu als zeventiende in 1A plaatsnemen, anders dreigen ze met schadeclaims tegen de KBVB. Nochtans lijkt de kalender (met 16 ploegen) vast te liggen.

Zowel de Pro League als de KBVB reageerden met een persbericht op de uitspraak van het BAS om KV Mechelen en Waasland-Beveren alvast niet te laten degraderen naar 1B.

Pro League

"De Pro League neemt akte van de beslissing vandaag uitgesproken door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Ze zal vandaag geen commentaar leveren.

De uitspraak heeft als gevolg dat de samenstelling van de reeksen 1A en 1B voor het komende seizoen 2019-2020 niet meer gewijzigd wordt en dat de speelkalenders die op 1 juli werden bekend gemaakt definitief zijn."

KBVB

"Op 10/07/2019 heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een eerste beslissing meegedeeld in het kader van het hoger beroep tegen de uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal (GCHBPV) van 1 juni 2019 naar aanleiding van de wedstrijd YR KV Mechelen - KV RS Waasland-SK Beveren van 11 maart 2018."

"Het BAS is van oordeel dat de sanctie van degradatie niet kan worden opgelegd aan YR KV Mechelen en KV RS Waasland-SK Beveren na het seizoen waarin de feiten gepleegd werden."

"De beslissing over de andere sancties wordt uitgesteld. Ingevolge deze beslissing zijn de sportieve gevolgen voor de clubs in het kader van de Belgische competities voor het seizoen 2019-2020 de volgende."

  • YR KV Mechelen zal gelet op de verworven sportieve promotie in 1B in seizoen 2018-2019, aantreden in de Jupiler Pro League.
  • KV RS Waasland-SK Beveren zal aantreden in de Jupiler Pro League.
  • K. Beerschot VA zal aantreden in de Proximus League.
  • KSC Lokeren OVl. zal aantreden in de Proximus League.

"De KBVB informeert tevens UEFA over deze uitspraak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties