BREAKING! Definitieve uitspraak van het BAS: geen Europees en bekervoetbal voor KV Mechelen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 622 reacties

BAS maakt definitieve vonnis bekend: geen bekervoetbal en Europa League voor KV Mechelen

BREAKING! Definitieve uitspraak van het BAS: geen Europees en bekervoetbal voor KV Mechelen

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft een definitieve uitspraak gedaan in de zaak over KV Mechelen en matchfixing. 'Malinwa' mag niet naar Europa en wordt bovendien uitgesloten van bekervoetbal in België. Maar ze krijgen geen puntenaftrek in 1A.

Het BAS heeft zich woensdagnamiddag een tweede keer uitgesproken over het matchfixingschandaal waarin KV Mechelen betrokken is. Exact een week geleden werd beslist dat KV Mechelen niet meer kon zakken, maar vandaag werd uitgesproken dat KV Mechelen alsnog gestraft wordt nadat vier bestuurders schuldig bevonden werden aan daden van competitievervalsing. 

Geen bekervoetbal, geen Europa

KV Mechelen blijft dus wel in de Jupiler Pro League, maar mag gedurende één seizoen niet deelnemen aan de Croky Cup. Het BAS gaf bovendien nog een sanctie door 'Malinwa' voor één seizoen uit alle Europese competities uit te sluiten. 

De KBVB zal de UEFA informeren over deze beslissing, maar zal er alles aan doen om wel de vijf Europese tickets voor ons land te behouden. 

Pro League reageert

Ook de Pro League reageerde intussen met een persbericht. "Het BAS bevestigt de beslissing van de Geschillencommissie die stelde dat KV Mechelen en 4 van haar bestuurders schuldig worden bevonden aan daden van competitievervalsing. Hieruit volgt de bevestiging van de sancties die eerder werden uitgesproken door de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal, met uitzondering van de degradatie en de puntenaftrek."

"Het management van de Pro League neemt samen met de KBVB alle mogelijke maatregelen ten opzichte van UEFA om te vermijden dat het vijfde Europese ticket zou verloren gaan en wacht voorlopig op de bevestiging van UEFA hieromtrent", staat er te lezen. Het wordt dus nog afwachten of België een Europees ticket kwijtspeelt of niet. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties