Ex-voorzitter van KVM wil stappen ondernemen na schorsing: "Haast en spoed primeerden op kwaliteitsvol proces"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 65 reacties

Ex-voorzitter Johan Timmermans wil verdere stappen ondernemen na schorsing van tien jaar

Ex-voorzitter van KVM wil stappen ondernemen na schorsing: "Haast en spoed primeerden op kwaliteitsvol proces"
Foto: © photonews

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft voormalig KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans voor tien jaar geschorst na zijn aandeel in de matchfixingzaak. Maar zijn advocaat laat weten dat Timmermans overweegt om stappen te ondernemen.

Timmermans stapte ondertussen al op als voorzitter en bestuurslid van KV Mechelen, maar kreeg van het BAS een schorsing van tien jaar. Bovendien mag hij zich ook nooit meer aansluiten bij de KBVB. "Mijn cliënt nam kennis van de beslissing van het BAS, maar kan die niet bijtreden", vertelt zijn advocaat Patrick Waeterinckx bij Sporza.

"De heer Timmermans blijft benadrukken dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan de hem ten laste gelegde matchfixing." Volgens Waeterinckx moest het proces veel te snel gaan. Hij vindt dan ook dat er bepaalde kwaliteitstandaarden ontbraken in het proces.

Haast en spoed

"Haast en spoed primeerden op een behoorlijke procesgang en een kwaliteitsvolle beoordeling van alle argumenten. Mijn cliënt beraadt zich daarom over verdere stappen die hem toelaten zijn zaak voor te leggen op een rechtsforum dat met inachtneming van de rechten van verdediging en zonder enige tijdsdruk en inmenging op accurate wijze over zijn zaak kan oordelen."

Timmermans is het enige veroordeelde bestuurslid dat nog steeds bij KV Mechelen zit. De andere schuldige bestuursleden Thierry Steemans, Olivier Somers en Stefaan Vanroy verlieten de club inmiddels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties