Hoofdaandeelhouder KV Mechelen: "Het hard erger gekund, maar we hadden Europees voetbal verdiend"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 51 reacties

Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx weet niet of hij blij of teleurgesteld moet zijn met uitspraak van BAS

Hoofdaandeelhouder KV Mechelen: "Het hard erger gekund, maar we hadden Europees voetbal verdiend"
Foto: © photonews

Het BAS is mild geweest voor KV Mechelen. De club mag zonder puntenaftrek naar 1A, maar mag niet naar Europa en niet deelnemen aan het bekervoetbal. Dat levert een dubbel gevoel op bij hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx.

Ondanks de wel erg milde straf is de hoofdaandeelhouder toch ook ontgoocheld. "Ik sta hier met gemengde gevoelens", reageert Penninckx bij Sporza. "Uiteraard is de uitspraak van het BAS beter dan die van de Geschillencommissie. Daar zijn we blij om. Anderzijds hadden we Europees voetbal sportief afgedwongen en we vinden dat ons op deze manier toch iets belangrijks wordt afgenomen."

Vier (ex-)bestuursleden van KV Mechelen zijn schuldig bevonden aan matchfixing, toch houdt Penninckx vol dat de club onschuldig is. "De club is niet schuldig. De duizenden supporters hebben hier niets mee te maken. Gestraft worden voor iets wat je niet gedaan hebt, dat maakt het heel moeilijk."

KV Mechelen lijkt dus enorm goed weg te komen met alleen het missen van Europees voetbal. "Het had erger gekund, maar iedereen die Europees voetbal wordt afgenomen, zal begrijpen met welk gevoel ik hier sta."

De kans bestaat dat de club nog naar de rechtbank stapt. "We zullen nu de motivering van het BAS afwachten en daarna zien of we stappen ondernemen. Reacties van andere clubs heb ik nog niet gekregen. Dat onze licentie in het gedrang zou zijn? Daar heb ik op dit moment geen zicht op. Daarna zullen we met onze advocaten de nodige stappen zetten", besluit Penninckx. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties