Vincent Kompany en de laatste fase in het proces: "Er is een visie, dan moet je ook leven met de consequenties"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties

Vincent Kompany: "Eerst goed voetbal, dan volgen de resultaten vanzelf"

Vincent Kompany en de laatste fase in het proces: "Er is een visie, dan moet je ook leven met de consequenties"
Foto: © photonews

Geen goede generale repetitie voor Anderlecht afgelopen zaterdag in Hamburg (2-2). De ploeg van Vincent Kompany kon nog niet overtuigen, maar de speler-coach van paars-wit vraagt tijd en geduld.

Anderlecht wil voortdurend verzorgd uitvoetballen, maar zonder echte nummer '9' en aanspeelpunt is dat niet altijd even makkelijk. "We hadden tenminste balbezit", aldus Kompany in HLN. "Kijk, er is een visie. Dan moet je ook leven met de consequenties."

Vooral op verdedigend vlak zit het nog niet helemaal snor. Lees: vermijdbare tegendoelpunten. Maar ook offensief kan Anderlecht zich voorlopig te weinig uitleven. "Gevaar creëren, dat is de laatste fase in ons proces", vervolgt de Anderlecht-coach. "De moeilijkste ook. Wat nu gebeurt, is dus normaal. Ik heb dat ook aan de ploeg uitgelegd op voorhand."

Net als bij City

"Ik wist dat het zo zou lopen, bij Manchester City destijds is dat ons ook overkomen. Het komt wel goed. Nu scoorden we toch ook al twee keer? En we hadden er meer moeten maken", vindt Kompany

Zondag ontvangt paars-wit Oostende voor de opener van het nieuwe seizoen. "Het is nu gewoon een kwestie van finetuning. Eerst moet er goed voetbal zijn, dan volgen de resultaten vanzelf", besluit hij. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties