sanSan Marino
belBelgië
Datum: 06/09/2019 20:45
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 5
Rode Duivels slaapwandelen voorbij moedig San Marino
Simon Wauters
Simon Wauters
| 252 reacties

België won met 0-4 van San Marino

Rode Duivels slaapwandelen voorbij  moedig San Marino

België heeft vrijdagavond 'maar' met 0-4 gewonnen van San Marino. Batshuayi (2x), Mertens en Chadli scoorden de Duivelse doelpunten.

Martinez koos voor Origi, Januzaj en Batshuayi in de basis. Vooral Lukaku en Mertens werden nochtans in de beginnende elf verwacht, maar moesten dus vrede nemen met een plekje op de bank.

Na een seconde of 55 was de eerste Belgische kans een feit. Batshuayi miste zijn schot echter volledig. Wie dacht dat het uitstel van executie was en de 0-1 snel op het bord zou staan, kwam bedrogen uit.

België voetbalde slordig en kon de thuisploeg veel te weinig in verlegenheid brengen. Bij San Marino mocht er dan wel een buschauffeur in doel staan, maar de bus parkeren deed de thuisploeg niet eens. Natuurlijk zakten ze wel in, maar als het even kon kwamen ze met opvallend veel pionnen over de middenlijn. 

In het tweede kwartier creëerde de thuisploeg zelfs een paar kansjes. Eén keer moest Courtois hen in allerijl van de 1-0 houden. Net wanneer San Marino met een brilscore de rust leek te halen, beging Palazzi hands in de zestien. Strafschop voor de Belgen. Batshuayi maakte er koeltjes 0-1 van. Meteen ook de ruststand.

België slaagde er niet meteen in om de score te verdubbelen. Tien minuten ver in de tweede helft gooide Martinez Mertens en Chadli in de strijd. Januzaj en Origi moesten naar de kant. Beiden kregen een enorme kans om zich –nog wat meer- in de gratie van de bondscoach te spelen, maar lieten die kans volledig liggen.

Amper één minuut later leverde Chadli de assist af voor de 0-2 van Mertens. Wedstrijd gespeeld. Vijf minuten later liet Benedettin het leer glippen. Chadli profiteerde en maakte er 0-3 van. Een assist en een doelpunt op vijf minuten. Niet slecht voor de speler van Anderlecht.

Het had er alle schijn van dat de Belgen zich alsnog naar 0-6 of 0-7 konden voetballen als ze het laatste half uur vol op het gaspedaal gingen staan, maar daar leken ze niet al te veel zin in te hebben.

“We beledigen San Marino pas als we bij 0-5 niet vol blijven gaan”, vertelde De Bruyne in aanloop naar de match. Maar eigenlijk gingen de Rode Duivels op geen enkel moment ‘vol’.

Het slotkwartier was er een om snel te vergeten. België verzamelde nog wat corners, maar ook niet meer dan dat. Tot Batshuayi in de extra tijd de 0-4 tegen de touwen kopte. Al veranderde dat op zich heel erg weinig. 

Drie punten? Ja. Missie volbracht? Het zal wel. Maar voetbalharten sneller doen slaan? Zeker niet. Tegen Schotland moet het maandag een stuk beter. Maar er twijfelt eigenlijk niemand aan dat dat wel het geval zal zijn. 

Opstellingen

San Marino San Marino

  Speler G Beoordeel
Palazzi Mirko 90' -
Vitaioli Fabio 90' -
Battistini Manuel   90' -
Brolli Cristian 90' -
Simoncini Davide   90' -
Berardi Filippo 74' -
Giardi Mattia 67' -
Golinucci Enrico 66' -
Benedettini Elia 90' -
  Bank G Beoordeel
Golinucci Alessandro 24' -
Gasperoni Alex 23' -
Vitaioli Matteo 16' -
Benedettini Simone -  
Tomassini Fabio -  
Rinaldi Danilo Ezequiel -  

België België

  Speler G Beoordeel
Courtois Thibaut 90' -
Alderweireld Toby 90' -
Denayer Jason 90' -
Vertonghen Jan 90' -
Meunier Thomas 90' -
De Bruyne Kevin 76' -
Tielemans Youri 90' -
Carrasco Yannick A 90' -
Januzaj Adnan 56' -
Batshuayi Michy ⚽ ⚽ 90' -
Origi Divock 55' -
  Bank G Beoordeel
Mertens Dries 35' -
Chadli NacerA 34' -
Praet Dennis 14' -
Castagne Timothy -  
Dendoncker Leander -  
Vermaelen Thomas -  
Vanaken Hans -  
Sels Matz -  
Lukaku Romelu -  
Benteke Christian -  
Mignolet Simon -  
Verschaeren Yari -  
Herbeleef San Marino - België

Vooraf

EK Kwalificatie