Exit De Boeck? Lokeren gaat zwaar de boot in tegen Virton en blijft achter met één op vijftien

Simon Wauters
| 30 reacties

Lokeren heeft de start van het seizoen helemaal gemist in 1B. De Waaslanders verloren met 4-0 op het veld van Virton en blijven achter met één op vijftien.

De wedstrijd stevende af op een brilscore aan de rust, tot Clément Couturier de thuisploeg in de extra tijd van de eerste helft op voorsprong bracht. Tien minuten ver in de tweede helft verdubbelde Franck Koré de score, waarna diezelfde Couturier na 68 minuten de wedstrijd besliste.

Een kwartier voor tijd stak Mohamed Soumaré (jeugdproduct van Anderlecht) het mes nog wat dieper in de Lokerse wonde: 4-0. Meteen ook de eindstand. De kans lijkt groot dat dit de laatste wedstrijd was voor coach Glen De Boeck  in Lokerse loondienst.

Lokeren zakte vorig jaar als laatste uit 1A. Ook toen begon het met één op vijftien aan de competitie. Toen had het echter al wedstrijden tegen Clubs als Racing Genk, Standard en AA Gent achter de rug. Dit jaar speelde het onder meer tegen Lommel, Union en Virton. Het kan snel gaan in het voetbal.