Beerschot gaat verrassend ten onder op het veld van Virton

Nils Wens
| 34 reacties

Virton wordt niet langer gestopt door iets of iemand anders.  Na Lommel, Westerlo, Lokeren en Roeselare (door forfait), was het nu de beurt aan Beerschot. Couturier scoorde als eerste (26e minuut). Stelvio Cruz (82e en 85e minuut) deed er nog twee doelpunten bij.

Virton, die afgelopen zondag de drie punten van Roeselare kreeg, stond op drie andere rechtstreekse overwinningen. Lommel, Westerlo en Lokeren. Een uitzonderlijk record voor de gepromoveerde ploeg en ze waren van plan om deze serie voort te zetten.

Het begon bij een grote fout van Dudouit. Couturier, die tegen respectievelijk Westerlo en Lokeren de openingstreffer scoorde, profiteerde van het aanbod (1-0). Dudouit werd in rust vervangen door Vancamp

Beerschot probeerde daarna wel. Doelman Moris maakte een wonderbaarlijke stop op de kopbal van Dom. Zodra de tweede helft begon, nam de Beerschot de leiding over zijn tegenstander, maar het lukte niet om te scoren. Moris toonde opnieuw zijn klasse. De minuten raakten op.

Uiteindelijk kon Virton zelfs nog twee keer scoren via Stelvio Cruz. Virton is sterk aan het seizoen bezig en Union, Westerlo en OHL gaan de promovendus in de gaten moeten houden. Beerschot lijkt de eerste periodetitel dan weer te mogen vergeten.