Datum: 23/10/2019 21:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Genk ondergaat wet van de sterkste tegen CL-winnaar Liverpool
Robby Morren Manuel Gonzalez
Robby Morren en Manuel Gonzalez vanuit Genk
| 104 reacties

Racing Genk gaat met 1-4 onderuit tegen Liverpool

Genk ondergaat wet van de sterkste tegen CL-winnaar Liverpool
Foto: © photonews

Racing Genk weet nu ook wat het is om in eigen huis te verliezen in de Champions League. De Limburgers speelden een verdienstelijke eerste helft tegen Liverpool, maar het kwaliteitsverschil met de Champions League-winnaar was veel te groot. De 1-4 eindstand was een logisch resultaat.

Felice Mazzu verraste met zijn opstelling tegen het grote Liverpool. De Genkse oefenmeester begon aan de partij met twee spitsen, een basisplaats voor Onuachu naast Samatta. Hagi en Dewaest moesten vrede nemen met een plek op de bank, Heynen mocht starten. Aan de overkant stond Salah, onzeker in de aanloop, gewoon aan de aftrap. Origi begon op de bank.

De partij kon niet slechter beginnen voor Racing Genk want al na 2 minuten stond de 0-1 op het scorebord. Oxlade-Chamberlain kreeg te veel ruimte buiten de grote rechthoek, kon de hoek uitkiezen en plaatste de bal laag voorbij doelman Coucke.

Onmiddellijk een forse klap voor de Belgische landskampioen, maar die bleef toch voluit zijn kans gaan en had de gelijkmaker verdiend en kunnen en moeten scoren. Zowel Samatta als Onuachu doken alleen voor doelman Alisson Becker op, maar de Genkse spitsen misten.

Afgekeurde goal

Toen Samatta na 26 minuten de Luminus Arena liet ontploffen met een rake kopbal, was de ontnuchtering groot toen zijn goal werd afgekeurd. De VAR had best wel wat tijd nodig om te oordelen dat Ito buitenspel stond. Zijn hoofd wel, maar zijn voeten?

De Engelse competitieleider dook nog één keer gevaarlijk op voor Coucke na een geweldige aanval. Het hakje achter het steunbeen was van Firmino, maar de Genkse doelman hield Mané van de dubbele voorsprong. Met de 0-1 ruststand mocht Liverpool tevreden zijn.

In de tweede helft werd het verschil duidelijk. Liverpool drukte Genk van bij het begin op de eigen helft en dat resulteerde in minuut 57 in de 0-2. De auteur van deze beauty was opnieuw Oxlade-Chamberlain. Met de buitenkant van de voet plaatste hij het leer via de onderkant van de lat binnen.

Met nog een kwartiertje op de klok maakten de bezoekers er 0-3 van. Dom balverlies bij de Smurfen, Salah bediende Mané en die toonde zich efficiënt. Salah dolde nog eventjes met Cuesta en Lucumi en legde de 0-4 in het mandje. In het slot kreeg Genk dan toch nog een verdiende eerredder dankzij de ingevallen Odey. Racing blijft achter met 1 punt, de troepen van Jürgen Klopp tellen 6 op 9.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Coucke Gaëtan 90' -
Mæhle Joakim 90' -
Cuesta Carlos 90' -
Lucumí Jhon 90' -
Uronen Jere 90' -
Ito Junya 87' -
Heynen Bryan 90' -
Berge Sander 90' -
Bongonda Theo 66' -
Samatta Mbwana Ally 90' -
Onuachu Paul 81' -
  Bank G Beoordeel
Ndongala Dieumerci A 24' -
Odey Stephen  9'  
Hagi Ianis 3'  
Hrosovský Patrik -  
Vandevoordt Maarten -  
Dewaest Sebastien -  
De Norre Casper -  

Liverpool FC Liverpool FC

  Speler G Beoordeel
Becker Alisson 90' -
Milner James 90' -
Lovren Dejan 90' -
van Dijk Virgil 90' -
Robertson Andrew 63' -
Oxlade-Chamberlain Alex ⚽ ⚽ 74' -
Fabinho A 90' -
Keïta Naby Deco 90' -
Ghaly Mohamed SalahA 90' -
Firmino Roberto A 80' -
Mané Sadio 90' -
  Bank G Beoordeel
Gomez Joseph   27' -
Wijnaldum Georginio 16' -
Origi Divock 10' -
Henderson Jordan -  
Lallana Adam -  
San Miguel del Castillo Adrian -  
Herbeleef KRC Genk - Liverpool FC

Vooraf