Overzicht Bundesliga: Gladbach doet een gouden zaak, Leipzig haalt de sloophamer boven

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Overzicht Bundesliga: Gladbach doet een gouden zaak, Leipzig haalt de sloophamer boven
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend is de Bundesliga alweer toe aan de tiende speeldag. In tegenstelling tot de voorgaande jaren is het bijzonder spannend want de volledige top 10 van het klassement staat op slechts vier punten van elkaar.

Competitieleider Borussia Mönchengladbach ging op bezoek bij het Bayer Leverkusen van Peter Bosz en wou optimaal profiteren van het puntenverlies van Bayern tegen Eintracht Frankfurt. Leverkusen was eigenlijk doorlopend de betere ploeg, maar kreeg af te rekenen met de dodelijke efficiëntie van Gladbach. Oscar Wendt zette de bezoekers op voorsprong, maar Kevin Volland maakte snel gelijk. Nog voor de pauze zette Thuram Gladbach wel weer op voorsprong en dat werd ook de eindstand. Borussia Mönchengladbach doet op die manier een uitstekende zaak in het klassement.

Leipzig en Dortmund winnen

Borussia Dortmund profiteerde optimaal van de mindere vorm bij VfL Wolfsburg en won met 3-0. Thorgan Hazard, Raphaël Guerreiro en Mario Götze maakten na de pauze de doelpunten.

Leipzig nam het thuis op tegen 1.FSV Mainz 05 en haalde verschrikkelijk uit. Sabitzer, Werner, Nkunku, Halstenberg en Poulsen maakten er nog voor de rust 5-0 van. Nadien diepten Werner, Mukiele en nog eens Werner de stand uit tot 8-0.

Andere uitslagen:

TSG Hoffenheim-SC Paderborn 3-0

Eintracht Frankfurt-FC Bayern München 5-1

SV Werder Bremen-SC Freiburg 2-2

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties