AA Gent zeker van plaats in volgende ronde na gelijkspel tegen Saint-Etienne
Nils Wens
| 170 reacties

AA Gent speelde 0-0 gelijk op het veld van Saint-Etienne

AA Gent is zeker van een plaats in de volgende ronde. Zonder goed te voetballen speelde AA Gent 0-0 gelijk op het veld van Saint-Etienne. De Belgische club moest een kwartier voor het einde met tien verder na een tweede gele kaart voor Ngadeu.

Saint-Etienne begon het best aan de wedstrijd. Bouanga bracht de bal na twee minuten mooi voor, maar Diony en Aholou liepen elkaar in de weg. Ook daarna bleef de thuisploeg de betere ploeg, maar Kaminski kwam nooit in de problemen.

Na een kwartier was er toch eens AA Gent. Odjidja kon een vrije trap knap voorbrengen, maar Ngadeu knikte net naast. Aan de overkant ging diezelfde Ngadeau twee minuten later in de fout. Diony kon echter niet profiteren, want hij kon net niet bij de bal.

AA Gent speelde rommelig en veel passen kwamen niet aan. Bij Saint-Etienne was het ook niet geweldig, maar ze waren wel gevaarlijk. Bouanga trapte de beste kans van de eerste helft tegen de lat. Even later was de flankaanvaller daar opnieuw, maar dan draaide hij de bal naast het doel van Kaminski. We gingen dan ook rusten met een 0-0 tussenstand.

Tweede helft

De tweede helft begon leuk met dreiging langs beide kanten. Ruffier ging onder de bal door, maar David was te verrast om te profiteren. Aan de overkant zorgde Bouanga bijna voor een werelddoelpunt, maar zijn bal ging net naast het doel van Kaminski.

Daarna was het weer zeer rommelig langs beide kanten. Saint-Etienne kreeg de bal en AA Gent kwam er nauwelijks uit. Toch kreeg ook de thuisploeg bitter weinig kansen. Boudebouz trapte een vrije trap naast en Camara zijn schot kwam er niet volledig uit.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd leek AA Gent het nog moeilijk te krijgen na een tweede gele kaart voor Ngadeu, maar ze kwamen niet meer in de problemen. Door het 0-0 gelijkspel is AA Gent nu ook gekwalificeerd voor de volgende ronde.