De Bruyne bespaarde jaarlijks 200.000 euro aan belastingen

Sam Milde
| 30 reacties
De Bruyne bespaarde jaarlijks 200.000 euro aan belastingen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In 2016 besloot Kevin De Bruyne zijn portretrechten te verhuizen van Luxemburg naar het belastingparadijs Guernsey. Door die verhuis naar het Kanaaleiland zou hij jaarlijks 200.000 euro aan belastingen ontwijken.

Sinds de Bruyne in 2018 zijn contract verlengde bij Manchester City strijkt onze landgenoot er ongeveer zo'n 20 miljoen euro op. Daar zou hij zowat de helft van overhouden meldt Football Leaks dat ook ontdekte dat 1,3 tot 2,1 miljoen euro werd vergoed in de vorm van portretrechten. 

Dat zijn rechten waarvoor Manchester City betaalt om de beeltenis en het imago van De Bruyne in Engeland en de rest van de wereld te mogen gebruiken. 

Guernsey

Volgens Het Nieuwsblad werd er in 2016 een nieuwe financiële constructie bedacht voor de Rode Duivel waardoor hij geld zou kunnen besparen. De Bruyne richtte dat jaar op het op het Kanaaleiland Guernsey MCB Holdings GG Limited op waar alle inkomsten uit portretrechten konden binnenvloeien aangezien Guernsey bekend staat als belastingparadijs.

In Engeland betaalt men normaal gezien 19 procent vennootschapsblasting op de bedrijfswinst en op het Kanaaleiland bedraagt die belasting echter nul procent. Op die manier slaagde De Bruyne er dus in om 200.000 euro te besparen. 

Omdat de Engelse fiscus (HMRC) steeds agrressiever zulke praktijken probeerde aan te pakken werd er drie weken geleden besloten om het bedrijf van De Bruyne in Guernsey op te doeken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties