Vijf grote verschillen zorgden voor metamorfose bij de Duivels: "De Bruyne bepaalt of de motor aanslaat"

Vijf grote verschillen zorgden voor metamorfose bij de Duivels: "De Bruyne bepaalt of de motor aanslaat"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van 1-4 naar 6-1. Wat een metamorfose, heren Rode Duivels. Met De Bruyne die de motor deed aanslaan. Zijn glansrol was één van de grote verschillen.

Bij Sporza geeft Eddy Snelders vijf grote verschillen aan tussen de demonstratie tegen Polen en de blamage tegen Nederland. Beginnen moest hij wel doen bij Kevin De Bruyne. "België heeft veel goeie spelers, maar toch is er slechts één Kevin De Bruyne. Tegen Polen nam hij de ploeg op sleeptouw en dan krijg je meteen andere Duivels. De Bruyne bepaalt of de motor aanslaat."

Revanchegevoelens

Snelders zag ook dat de Rode Duivels gedreven werden door revanchegevoelens. Bovendien was ook het niveau van de tegenstander een factor. Polen is Nederland niet. Snelders vond het toch maar pover langs Poolse zijde, met Robert Lewandowski als grote uitzondering.

Ook zag de analist de invallers hun stempel drukken en de defensie zich herpakken. "Leandro Trossard heeft veel indruk gemaakt tijdens zijn invalbeurt. Ook Openda liet zich zien door meteen te scoren bij zijn debuut. Alderweireld toonde zich met zijn ervaring een betere optie in het centrum van de driemansdefensie. Ook Dendoncker vond ik goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties