Wat een apotheose! Arsenal haalt dubbele achterstand op en wint na doelpunt in 96e minuut

Pep Guardiola en Manchester City leken een gouden zaak te doen in de strijd om de Premier League maar Arsenal heeft zaterdagnamiddag een ongelooflijke remonte gemaakt.

Na de overwinning van Manchester City tegen Newcastle waren de Citizens tot op 2 punten geslopen van de Gunners. Met de ontvangst van Bournemouth in het verschiet, leken de Gunners wel opnieuw drie punten te gaan uitlopen.

Maar na 9 seconden stond het al 0-1 voor Bournemouth. Even na de aftrap scoorde Philip Biling het tweede snelste doelpunt ooit in de Premier League. Leandro Trossard stond toen nog tussen de lijnen bij Arsenal maar moest na 20 minuten geblesseerd naar de kant.

De opdracht werd even voor het uur nog wat moeilijker voor Arsenal. Na een corner rukte Senesi zich los bij Partey om de 0-2 in doel te knikken.

Totale comeback

Arsenal tegen de touwen, althans 5 minuten want het stond 5 minuten na de 0-2 alweer 1-2 dankzij Partey. Met nog 20 minuten te gaan hing Ben White de bordjes gelijk op aangeven van de net ingevallen Nelson.

Dizelfde Nelson zorgde voor een delirium in het Emirates stadion toen hij in de 96e minuut de 3-2 tegen de touwen knalde. Een levensbelangrijke driepunter voor Arsenal en vooral de manier waarop zal ongetwijfeld een mentale boost geven.