Michel Louwagie bij KAA Gent met de rug tegen de muur: "Op lip bijten"

Michel Louwagie bij KAA Gent met de rug tegen de muur: "Op lip bijten"
Foto: © photonews

KAA Gent beleeft een knap seizoen. Hij maakt vandaag kans op de halve finale van de Conference League en zondag pakt het wellicht de top vier in de Jupiler Pro League.

Hein Vanhaezebrouck heeft met KAA Gent de voorbije jaren de nodige stappen vooruit gezet. Dit jaar kan het eindresultaat opnieuw straffer zijn dan vorig jaar. Al moet men in de Ghelamco Arena ook geregeld de straffe uitspraken van trainer Hein Vanhaezebrouck erbij nemen.

“Wij geven Hein veel vrijheid. Als hij dat vertrouwen niet beschadigt door slechte sportieve resultaten, dan moeten wij af en toe ook eens op onze lip bijten. Da's ook gemakkelijker geworden met de leeftijd”, klinkt het bij Michel Louwagie in Het Laatste Nieuws.

Zolang de voordelen groter zijn dan de nadelen wil Louwagie dat best allemaal slikken. “Trainers zijn ook maar mensen, hé, die onder druk staan. Natuurlijk zeggen Ivan en ik soms: ‘Hein, had je dat niet beter binnenskamers gezegd?'”

Volgens Louwagie is Vanhaezebrouck ook niet van alles perfect op de hoogte. “De ‘befaamde' Haïtiaan is intussen 18 jaar geworden - een topperke. En er komt ook nog een Burundees aan. Hun testen zijn om U tegen te zeggen. Maar soms zit Hein zó op zijn paard, dat hij de volgende dag wellicht ook denkt: ‘Waarom heb ik dat nu gezegd?'”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties