Bedrijvige Doku pakt werkpunt aan: "Dit had Guardiola me op het hart gedrukt"

Hendrik Van Wonterghem
| 7 reacties
Bedrijvige Doku pakt werkpunt aan: "Dit had Guardiola me op het hart gedrukt"
Foto: © photonews

We zagen een bijzonder bedrijvige Jérémy Doku tegen West Ham, die zijn acties koppelde aan efficiëntie en goede voorzetten. Pep Guardiola was onder de indruk van de prestatie van zijn winger.

Volgens Doku (21) zelf schudde hij de 'verlegenheid' van zich af tegen West Ham United. "De coach zei dat ik tegen Fulham nog wat verlegen was en nu niet. Daar kan ik mee akkoord gaan", lachte hij.

"Tegen West Ham heb ik wat meer getoond wat ik in mijn mars heb. Ik was wat minder verlegen. De coach had me op het hart gedrukt dat ik niet mocht twijfelen bij één-tegen-één-situaties en dat is goed uitgedraaid."

Niet alleen scoorde Doku de gelijkmaker na een vlijscherpe aanval van City, hij was tegen de Londenaars ook gevaarlijk met zijn voorzetten. Zo leek hij Haaland op weg te zetten naar een doelpunt, maar kwam de Noor met een zeldzame misser.

Doku, die lof kreeg toegezwaaid door Guardiola, straalde na de wedstrijd. "Ik besef het nog niet zo goed, maar hier geniet ik van. Dit is een belangrijk moment voor mij en mijn familie. Hopelijk kan ik hier nog veel doelpunten maken om zo het team aan zeges en trofeeën helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties