Peter Vandenbempt schuift belangrijkste wissel bij de Rode Duivels naar voren

Peter Vandenbempt schuift belangrijkste wissel bij de Rode Duivels naar voren

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij de 0-3 op het uur tegen Oostenrijk leek de match gespeeld. Uiteindelijk werd het nog bibberen tot het absolute einde.

De Rode Duivels leken in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk op het uur de buit helemaal binnen te hebben, maar toch incasseerden de troepen van Domenico Tedesco nog twee tegendoelpunten.

Gelukkig was de kwalificatie binnen en voor analist Peter Vandenbempt wordt de match tegen Zweden het ideale moment om wat wissels door te voeren. Hij schuift één heel belangrijke vervanging die moet gebeuren naar voren.

“Misschien is het ook het moment om achteraan toch nog maar eens iets te proberen. Om bijvoorbeeld Zeno Debast te zetten in de plaats van Wout Faes”, klinkt het bij Sporza. Al liggen de problemen niet alleen achterin zoals iedereen denkt.

“Het is niet enkel de verdediging die wankel is en het niet altijd goed heeft gedaan. Maar er zijn toch enkele individuele prestaties waarbij je je vragen stelt”, gaat Vandenbempt verder.

Want de zorgen zijn er toch wel voor Tedesco. “Niet om je te plaatsen voor het EK en ook niet om, afhankelijk van de loting, door de 1e ronde te geraken van het EK volgend jaar. Wel om in een verdere fase eventueel tegen een beter land toch een rol van betekenis te kunnen spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties