'AC Milan betaalde een pak meer voor transfer Charles De Ketelaere dan iedereen denkt'

'AC Milan betaalde een pak meer voor transfer Charles De Ketelaere dan iedereen denkt'
Foto: © photonews

Charles De Ketelaere maakte in de zomer van 2022 de overstap naar AC Milan. Die draaide echter uit op een grote teleurstelling.

Charles De Ketelaere had veel verwacht van zijn transfer van Club Brugge naar AC Milan. Ook in de Italiaanse modestad waren de verwachtingen bijzonder hoog, maar die kon de Rode Duivel op geen enkel moment waarmaken.

CDK werd dit seizoen dan maar uitgeleend aan Atalanta Bergamo en dat gebeurt met een aankoopoptie. AC Milan zou nagenoeg de volledige investering recupereren als de aankoopoptie gelicht werd, zo was deze zomer te horen in Italiaanse media.

Onze landgenoot doet het in ieder geval bijzonder goed bij zijn nieuwe ploeg. Zijn prestaties zijn dag en nacht verschil met hoe het er bij AC Milan aan toeging. De kans dat de aankoopoptie gelicht wordt als hij zo blijft presteren is dan ook groot.

Volgens Radio Rossonera zou de transfersom van Charles De Ketelaere echter hoger uitgevallen zijn dan de 35 miljoen euro die overal genoemd wordt als transfersom.

Radio Rossonera kon enkele documenten inkijken en daaruit kon het opmaken dat AC Milan 36,5 miljoen euro betaald heeft en dat daarnaast ook nog eens commissies werden uitbetaald voor 2,8 miljoen euro. De totaalprijs van de transfer komt dan ook op 39,3 miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties