Jan Mulder heeft geen goed nieuws voor en over Amadou Onana

Jan Mulder heeft geen goed nieuws voor en over Amadou Onana
Foto: © photonews

Zoek straks niet achter Amadou Onana. De Rode Duivel is er door een schorsing niet bij in de EK-kwalificatiematch tegen Zweden.

Twee keer geel is rood. Amadou Onana moest afgelopen vrijdag het veld verlaten in Oostenrijk, nadat hij tegen een tweede gele kaart aankeek. Daardoor kan hij vanavond niet meespelen tegen Zweden.

Een ramp is het niet voor de ploeg, maar het is wel iets wat maar al te vaak gebeurt met Onana. Bij zijn debuut op het WK kreeg hij geel voor een elleboog en protest en tegen Marokko werd hij gewisseld omdat hij flirtte met een rode kaart.

“Moet ik dan springen zoals een pinguïn?”, reageerde Onana vol onbegrip toen nog op alle heisa. De middenvelder kan echter niet voorbij de cijfers die hij bij de Rode Duivels neerzette het voorbije jaar.

In amper negen interlands kreeg hij maar liefst vijf gele kaarten. Hij moet alles op een veel rustigere manier doen en alles beter kunnen inschatten, maar Jan Mulder gelooft daar niet in. “Dit valt niet af te leren”, klonk het bij VTM.

Of dat zijn kansen bij de Rode Duivels doet slinken valt nog af te wachten. De invloed op het resultaat van de nationale ploeg kan echter groot zijn, waardoor Domenico Tedesco in de toekomst wel eens twee keer zou kunnen nadenken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties