Moet er drastisch ingegrepen worden bij doelmannen? "Zoals in het wielrennen, daar moeten we ook naar evolueren"

Moet er drastisch ingegrepen worden bij doelmannen? "Zoals in het wielrennen, daar moeten we ook naar evolueren"
Foto: © photonews

Afgelopen weekend moest KAA Gent-doelman Paul Nardi nog naar het ziekenhuis gevoerd worden. De doelman had een ferme klap tegen het hoofd gekregen en er werd zelfs even gevreesd voor een schedelbreuk. Het doet de vraag rijzen: zou er niet beter een helmplicht voor doelmannen ingevoerd worden?

Er zijn immers al legio voorbeelden van keepers die een stevige hoofdblessure overhielden aan een botsing. Denk maar aan Petr Cech en Sammy Bossut. Een verplichte helm voor doelmannen zou de risco's kunnen beperken.

“Het hoofd is een cruciaal lichaamsdeel dat zoveel mogelijk beschermd zou moeten worden”, vindt Guy Martens, doelmannentrainer van Genk, in HBvL. “Bij wielrenners is een helm volledig ingeburgerd. Daar kijkt men zelfs vreemd op als je het niet draagt. Naar zo'n situatie moeten we ook evolueren voor doelmannen."

De man die al veel toptalenten voortbracht bij Genk weet waarover hij spreekt. "Zoals scheenbeschermers bij veldspelers ook doodnormaal zijn. Maar zo'n verandering lukt niet van vandaag op morgen. Het mag ook niet clubgebonden zijn, het moet overkoepelend gebeuren. Daarin zie ik een sensibiliserende rol voor de bond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties