D-Day voor KV Oostende dat moet hopen op begrip van de licentiecommissie

D-Day voor KV Oostende dat moet hopen op begrip van de licentiecommissie
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Het ziet er niet goed uit voor KV Oostende en vrijdag moeten ze voor de licentiecommissie verschijnen. Ze hopen alvast op begrip en uitstel van betaling.

Van hoge toppen tot diepe dalen 

Het leek nog niet zolang geleden dat KV Oostende de Belgische voetbalpiramide bestormde. Allereerst met het geld van Marc Coucke. Nadien vooral sportief onder Alexander Blessin. 

Ondertussen verlieten de talenten de kustploeg en volgde de degradatie naar de Challenger Pro League. Sportief gaat het hen niet voor de wind en financieel is het alleen maar erger. 

Uitstel van betaling en begrip

KV Oostende kampt met heel wat schulden en achterstallige betalingen. Zo moet er nog een heel deel bedrijfsvoorheffing en RSZ betaald worden. Momenteel zijn er echter geen financiële middelen om aan deze verplichtingen te voldoen. 

De club gaat dan ook bij de tussentijdse controle van de licentiecommissie uitstel vragen om deze betalingen uit te voeren. Ze hopen op begrip voor de situatie waar ze in zitten. 

Een overname wenkt

Eén van de redenen waarom KV Oostende uitstel vraagt is dat ze volop bezig zijn met een overname. Zo zouden er drie kandidaten zijn die de club willen overnemen en de nodige betalingen doen. Natuurlijk gaan deze nieuwe overnemers pas betalingen uitvoeren vanaf dat ze zeker zijn dat ze de club in handen hebben. 

KV Oostende vraagt dus uitstel aan de licentiecommissie tot de overname is afgerond. Ze hopen dat een doorbraak in de gesprekken snel zal afgerond zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties