Challenger Pro League blijft razendspannend: KMSK Deinze lijdt héél zuur puntenverlies in eigen huis

KMSK Deinze heeft zaterdagavond verrassend met 2-3 verloren van Francs Borains. Zo lijdt Deinze heel erg duur puntenverlies in de strijd om promotie.

KMSK Deinze nam het zaterdag op tegen Francs Borains. De thuisploeg kon een goede zaak doen door te winnen en in het spoor van leider Beerschot te blijven, maar werd verrast door Francs Borains.

De wedstrijd begon al meteen rampzalig voor Deinze. Guirassy scoorde na 7 minuten al het eerste doelpunt voor de bezoekers. Dailly verdubbelde die voorsprong na 13 minuten.

Op het halfuur kon Mertens de aansluitingstreffer binnenkoppen na een vrije trap van Hendrickx. Beide ploegen mochten gaan rusten met een 1-2 tussenstand.

Werk aan de winkel voor Deinze, dat was duidelijk. Toch was het niet Deinze dat gelijkmaakte, maar Francs Borains dat de 1-3 binnen kon werken.

In de 90e minuut scoorde invaller Kehrer de 2-3 en zorgde zo nog voor een spannende slotfase. Deinze kon echter niet meer scoren, maar zag wel Janssens van het veld gestuurd worden na een wilde ingreep.

Deinze klimt niet terug naar de tweede plaats in de Challenger Pro League die Lommel eerder op de dag had veroverd. De club blijft derde met 46 punten en lijdt zo heel zuur puntenverlies.