'De Ketelaere en Saelemaekers deel van miljoenenplan bij AC Milan'

'De Ketelaere en Saelemaekers deel van miljoenenplan bij AC Milan'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AC Milan heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. Volgend seizoen moet er heel wat veranderen bij de Italianen.

AC Milan staat dan wel tweede in de rangschikking van de Serie A, de achterstand op leider Inter bedraagt maar liefst 14 punten. Ook de uitschakeling in de Champions League kwam bijzonder hard aan.

En dus moet er iets veranderen bij de Rossoneri volgend seizoen. Heel wat spelers moeten plaats ruimen om nieuwe jongens aan te trekken. Volgens Calciomercato rekent AC Milan daar vooral op centen van Belgische spelers.

De bedoeling is om 50 miljoen euro binnen te halen om nieuwe spelers aan te trekken tijdens de aankomende zomermercato. Charles De Ketelaere, Alexis Saelemaekers en Divock moeten voor een groot deel van die totaalprijs zorgen.

32 miljoen euro voor Belgen van AC Milan

Charles De Ketelaere is verhuurd aan Atalanta Bergamo en doet het daar heel goed. In Milaan hopen ze absoluut dat de aankoopoptie van 22 miljoen euro gelicht wordt, waardoor bijna de helft van die 50 miljoen binnen zou zijn.

Ook Alexis Saelemaekers kan nog een aardige stuiver opbrengen voor AC Milan. Hij wordt momenteel gehuurd door Bologna en ook zij hebben een aankoopoptie. Die bedraagt 10 miljoen euro, precies de marktwaarde volgens Transfermarkt van onze landgenoot op dit moment.

Zelfs een verkoop van Divock Origi moet voor de nodige fondsen zorgen. Bij Nottingham Forest loopt het niet veel beter dan in Milaan. Er zou een uitleenbeurt richting de MLS op til zijn, met een verplichte aankoopoptie van 5 miljoen euro, maar als hij gewoon verkocht kan worden zal men dat bij AC Milan zeker doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties