Datum: 30/04/2016 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Guldensporenstadion
Suspens tot de allerlaatste minuut, maar ingevallen Sarr kopt Kortrijk naar groepswinst in play-off 2A
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Kortrijk

Suspens tot de allerlaatste minuut, maar ingevallen Sarr kopt KV Kortrijk naar groepswinst in play-off 2A

Tot de allerlaatste minuut was het razend spannend in het Guldensporenstadion. De beslissing in play-off 2A leek pas op de allerlaatste speeldag te vallen, maar dat was buiten Sidy Sarr gerekend. De invaller kopte in blessuretijd de 1-0 binnen en zo is KVK groepswinnaar.

Patrick De Wilde gaf het vertrouwen aan de vertrouwde namen, al moest De Smet tijdens de opwarming alsnog afhaken. Mercier nam zijn positie in. Bij Standard opnieuw heel wat wissels: Yannick Ferrera gooide onder meer Fai, Mmaee, Remacle, Okita en Enoh in de ploeg.

Sifakis is meteen wakker

De aanvangsfase van de wedstrijd was veelbelovend. Standard toonde zich gretig en stak via Remacle en Dompé de neus aan het venster. Het sluitstuk van Kortrijk – Sifakis – keek er niet van op. De Griek was duidelijk wakker en bleef twee keer zonder problemen overeind.

Wat daarna volgde was veel en veel minder. Het spel verwaterde en van kansen was amper sprake. Enkele promogirls besloten dan maar alle aandacht naar zich toe te trekken. Met een veel te kort topje en een veel te kort broekje probeerden ze zich door middel van enkele opwarmingsoefeningen warm te houden.

De meisjes kregen de lachers op hun hand – al was het bij een groot deel van de fans eigenlijk uitlachen – en warmden aan het einde van de eerste helft zelfs mee op met met Anthony Van Loo en co. Tot de conditietrainer aangaf dat het welletjes was. Oh, ja… De stand bij de rust: 0-0.

Flauwe tweede helft...

Na wat peptalk van de coach – en wie weet ook van de promogirls – verscheen Kortrijk met hernieuwde moed op het veld. De Kerels duwden Standard terug tegen de eigen grote rechthoek en Papazoglou was met een kopbal uit een corner dichtbij het openingsdoelpunt. De voeten van doelman Hubert dachten er echter anders over.

...En plots doet Sarr het

Van het goede spel dat Kortrijk de voorbije weken op de mat te legde, was tegen Standard nog weinig terug te zien. Dat de groepswinst voor het grijpen lag, leek de Kortrijkzanen een beetje te verlammen. Al toonde het jonge Standard zich ook gewoon een stugge tegenstander.

Kortrijk voerde de druk nog lichtjes op, maar van een écht slotoffensief konden we nu ook weer niet spreken. Veel risico nemen was er niet bij, maar in blessuretijd kopte de ingevallen Sarr de bal dan toch tegen de touwen. 1-0 en zo kroont Kortrijk zich tot groepswinnaar in play-off 2A.