Reactie Ferrera maakt positieve balans over jonkies op: "Volgend seizoen meer kansen? Wel..."

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Kortrijk
| 8 reacties
Ferrera maakt positieve balans over jonkies op: "Volgend seizoen meer kansen? Wel..."
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu Standard de groepswinst in play-off 2A definitief aan KV Kortrijk moest laten, blikte Yannick Ferrera al een eerste keer terug op de voorbije weken. De oefenmeester van de Rouches toonde zich tevreden over de prestaties van enkele jonge talenten.

Yannick Ferrera stuurde tijdens de voorbije weken meermaals een experimentele en erg jonge ploeg het veld op. Logisch ook, aangezien Standard niets meer te winnen of te verliezen had na de eindoverwinning in de beker.

"Positief verrast door de prestaties van enkele jonge jongens"

Yannick Ferrera

“Verschillende jonge spelers hebben zich getoond tegen Kortrijk en daar ben ik heel erg blij om. Ik moet zeggen dat ik positief verrast was door de prestaties van enkele jonge jongens.”

De play-offs maakten Ferrera bovendien een stuk wijzer. “Veel jonge jongens hebben hun kans gegrepen. Voor sommigen was de stap van de beloften naar de eerste ploeg nog net iets te groot, terwijl anderen getoond hebben dat ze het in zich hebben om zich door te zetten in de A-kern.”

"Ik zag achterin een heel erg goede Mmaee"

Yannick Ferrera

Tegen Kortrijk deden Remacle en Okita het bijvoorbeeld heel goed. “Dat klopt. Maar ik zag achterin ook een heel erg goede Mmaee. Verschillende jongens hebben laten zien dat ze meekunnen op dit niveau. Hopelijk is dit nog maar het begin van een mooi verhaal voor hen en de club.”

“Of ze volgend jaar ook een vaste plaats gaan hebben in de A-kern? Het is nu nog te vroeg om daarover te oordelen. Dat hangt natuurlijk af van wie wij in het tussenseizoen zullen halen”, besloot Ferrera.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties