Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Olympisch Stadion Kiev
Steaua Boekarest wint overtuigend in Kiev

Dynamo Kiev en Steaua Boekarest zullen in groep E waarschijnlijk gaan strijden om de derde plaats. Deze ploegen stonden op de eerste speeldag meteen tegenover mekaar in Oekraïne. Deze wedstrijd werd geleid door Paul Allaerts. Steaua Boekarest schakelde in de laatste voorronde van de Champions League nog Standard uit.

Steaua kende een droomstart. Al na twee minuten kwam het voorsprong toen Ghionea een hoekschop van Cristocea via de paal binnenkopte. De reactie van Dynamo Kiev bleef niet lang uit. Het schot van Yussuf werd door Saban van de lijn gehaald. Allaerts had eerder wel al gefloten voor een duwfout op Fernandes, de doelman van Steaua Boekarest. Net na het kwartier kwam Kiev toch langszij. Rincon speelde in op Rebrov die bewees dat hij het scoren nog niet verleerd is: 1-1. Acht minuten later kwam het tweede doelpunt van Boekarest tot stand. Badea kopte een voorzet van Dica via de paal binnen: 1-2. Dynamo Kiev dus weer op achtervolgen aangewezen. De thuisploeg probeerde wel naar voren te spelen, maar meer dan een beetje steriele druk kwam er niet. Steaua Boekarest had de wedstrijd volledig onder controle. Dica plaatste een vrije trap in doel en bezorgde zijn ploeg zo een veilige voorsprong om de rust mee in te gaan.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor Dynamo Kiev. Op hoekschop dwong Shatskikh Fernandes tot een redding. Een minuut later prikte Steaua al tegen. Shovkovskiy was paraat op de inzet van Badea. In tegenstelling tot in de eerste helft werd Steaua Boekarest nu wel achteruit gedwongen door Dynamo Kiev. Fernandes pakte een kopbal van Shatskikh. Enkele minuten later haalde Fernandes ook een kopbal van Rodolfo vanonder de lat. De hieropvolgende hoekschop viel uiteindelijk voor de voeten van Rebrov die de bal van dichtbij in het zijnet tikte. Kiev kwam niet tot de aansluitingstreffer en Steaua Boekarest kreeg meer ruimte op de counter. Dica mocht alleen op doel gaan en met een stifter legde hij de 1-4 eindstand vast.

Na amper één wedstrijd lijkt Dynamo Kiev al een kruis te mogen maken over enige ambities om de tweede ronde te halen. Zelfs de derde plaats lijkt nu al ver weg. Steaua Boekarest begon aan zijn Champions League-campagne met een overtuigende uitzege.