Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Lotto Park
Anderlecht wint simpel van Dender
Bart Hermans

Anderlecht heeft woensdagavond met 3-0 gewonnen van Dender. Voor de Brusselaars scoorde Vlcek tweemaal.

De match was amper begonnen of het stond al 1-0. Vleck kopte op aangeven van Akin tegen de binnenkant van de linkerpaal, deze hobbelde tegen de rechterpaal en werd dan weggewerkt door een Dender-verdediger. De lijnrechter deed teken om verder te spelen, maar scheidsrechter Nzolo keurde het doelpunt goed. Aan de overkant probeerde Munyaneza te koppen maar zijn poging werd in corner gewerkt door de Anderlecht-verdediging. Halverwege de tweede helft had Akin de 2-0 aan de voet. Hij kon alleen doorgaan, maar besloot nipt naast. Iets voorbij het half uur kreeg De Groote de bal aangespeeld in de zestien. Hij besloot zwak in de armen van Proto. Anderlecht dreigde via een paar corners, op één van die corners knalde Wasilewski over. Een paar minuten voor de rust kreeg Munyaneza een goede kans, hij tikte de bal echter te ver van de voet en kon zo niet afdrukken. Beide ploegen gingen rusten bij een 1-0 stand.

De tweede helft was amper afgetrapt of het stond al 2-0. Akin zette de bal voor en Malfait miste zijn interceptie, Vleck scoorde zo gemakkelijk zijn tweede van de avond. Dender kon nu geen vuist meer maken en Anderlecht controleerde. Het prikte nog een paar keer, maar pogingen van Chatelle en Polak gingen niet binnen. Een paar minuten voor affluiten scoorde de ingevallen Mpenza op aangeven van Boussoufa de 3-0.

Het werd zo 3-0 en Anderlecht kan op 27 februari met een gerust gemoed afzakken naar Dender. (AN)