Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade du Pairay
FC Luik ondanks off-day toch een punt
Kevin Pieters

FC Luik had het zondagmiddag niet onder de markt met Virton. Ondanks twee uitsluitingen geraakte de neo-tweedeklasser niet verder dan een 1-1. Virton was de betere ploeg en keert teleurgesteld huiswaarts.

De eerste kansen waren voor de bezoekers. Een hoekschop werd door Lepicier net naast gekopt. Koita geeft de thuisploeg een tweede waarschuwing, maar de bedrijvige spits ziet zijn schot gered door de Luikse doelman Govoni. Pas halverwege de eerste helft komt de thuisploeg eens opzetten via Legros, maar deze ziet zijn poging op aangeven van Kinet weinig opbrengen. Net na het halfuur mag Hareau de kleedkamers opzoeken na een opstoot met Kinet. De bezoekers met tien verder. Hareau is maar net van het veld als ploegmaat Koita de bezoekers op voorsprong weet te brengen na een vrije trap van Gustin: 0-1 en meteen de ruststand.

Na de pauze ongeveer hetzelfde spelbeeld. Virton is het gevaarlijkst. Op het uur treft Samb het doelkader na een mooie voorzet van Lamonaca. De 0-2 valt echter niet. Aan de overkant krijgen de bzoekers het deksel op de neus als Legros zich doorzet in de rechthoek en doelman Brolet zich gewonnen moet geven: 1-1 na een mooie solo. Koita en Kimoto zijn nog het dichtst bij de 1-2. In blessuretijd ziet Virton ook nog Koita van het veld gestuurd worden door scheidsrechter Boelen na een tweede gele kaart.

FC Luik blijft op een mooie zevende plaats staan en mag zich opmaken voor een interessant duel volgende week in en tegen Beveren.