Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: José de Alvalade Lissabon
Groep C: Barcelona kroont zich tot groepswinnaar
viki meeuwis

FC Barcelona heeft zich tot winnaar van Groep C gekroond. De Catalanen wonnen in stijl op het veld van Sporting Lissabon en eindigen zo zeker als eerste in hun groep. Sporting Lissabon moet zich tevreden stellen met de tweede plek.

Beide ploegen waren voor aanvang van het duel al zeker van kwalificatie. De inzet in Lissabon was dus de eerste plek in de groep, niet onbelangrijk bij de loting van de tweede ronde. Dat had Barcelona goed begrepen. De Spaanse topclub startte als een wervelwind aan de wedstrijd en stond na nauwelijks twintig minuten al 0-2 voor. Eerst was er Thierry Henry, die op aangeven van Lionel Messi de 0-1 aantekende. Amper drie minuten later zorgde Piqué al voor de tweede treffer. En dat had zelfs meer kunnen zijn, want nog voor de eerste goal had Xavi al op het doelhout getrapt.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Barcelona scoorde opnieuw. Daniel Alves speelde de bal perfect door naar Messi, die de bal in het mandje legde. 0-3, de wedstrijd leek gespeeld. Maar toch gaf Sporting niet op. De Portugezen knokten zich terug in de wedstrijd en bezorgden het thuispubliek toch nog een leuke avond. In nauwelijks drie minuten tijd werd er evenveel gescoord. Eerst waren er doelpunten van Veloso en Liedson die de Sporting-supporters opnieuw hoop gaven, maar die hoop werd abrupt weer weggenomen door de 2-4. Marco Caneira legde de bal ongelukkig in eigen doel en besliste zo de wedstrijd definitief.

Barcelona ging nu op zijn elan door en breidde de score zelfs nog verder uit. Na een strafschopfout op Bojan Krkic moest Patrício het veld verlaten. Bojan zelf zette daarna ook de strafschop om. 2-5, Barcelona in stijl naar de volgende ronde.

Auteur: Anthony Van der Planken.