Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Mestalla
Club Brugge sneuvelt na verlengingen
Fabian Morren

Club Brugge heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. Club dwong nog verlengingen af, maar daarin haalde Valencia het uiteindelijk.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Club. Al in de eerste minuut vloerde Mata doelman Stijn Stijnen, op aangeven van Miguel. Club Brugge kende een zeer moeizame openingsfase, maar grotere averij bleef gelukkig uit voor blauw-zwart. Nochtans waren er in de eerste helft wel behoorlijk wat kansen voor Valencia. Zo ging een knal van Pablo Hernandez over en stond ook het vizier van David Villa niet echt op scherp.

Ook Club Brugge dook enkele keren op aan het doel van Valencia. Perisic trapte in het zijnet en Wesley Sonck besloot over. Club kon zo toch nog met een vrij goed gevoel de kleedkamers in. Door het vroege doelpunt had de schade aan de rust immers al veel groter kunnen zijn.

In een erg spannende tweede helft liet Stijn Stijnen nogmaals zien dat hij van goudwaarde is voor dit Club Brugge. Met enkele wereldsaves hield hij blauw-zwart overeind. Vooral David Villa werd bijna tot wanhoop gedreven. De Spaanse topspits slaagde er, ondanks tal van kansen, maar niet in om de Brugse doelman te passeren.

Ook de bezoekers deden nog mee. Vooral Wesley Sonck kwam heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn prima schot werd goed gepareerd door de 38-jarige doelman César. Voordien had Stijn Stijnen zich opnieuw onsterfelijk gemaakt op schoten van Mata en Pablo. Onder meer dankzij een beresterke Stijnen moesten verlengingen de beslissing brengen.

In die verlengingen werd Club meteen zwaar onder druk gezet. In eerste instantie bleef Stijnen overeind, maar uiteindelijk moest de keeper zich toch gewonnen geven op een trap van Pablo Hernandez. Club had aan één doelpunt genoeg om zich te plaatsen. Valencia hield de wedstrijd echter stevig onder controle en gaf nog nauwelijks wat weg. Op counter maakte opnieuw Pablo het kort voor het einde af: 3-0. Ondanks een  knappe prestatie eindigt het Europese avontuur van Club Brugge zo in de zestiende finales. (AN)