cluClub Brugge
valValencia CF
Datum: 18/02/2010 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Jan Breydel
Kouemaha loodst Club voorbij Valencia
Nico Wieme
| 0 reacties
Kouemaha loodst Club voorbij Valencia
Foto: © SC

Club Brugge heeft zijn heenmatch in de 16de finales van de Europa League verrassend gewonnen tegen de Spaanse topklasser Valencia. Dorge Kouemaha bezorgde blauw-zwart een mooie uitgangspositie met het oog op de return volgende week.

Adrie Koster wijzigde het team dat gelijkspeelde tegen AA Gent op twee plaatsen: Jonathan Blondel nam links op het middenveld de plaats in van Maxime Lestienne en Ryan Donk verdrong Gertjan De Mets opnieuw naar de bank. Joseph Akpala behield voorin het vertrouwen.

 

Lat in de weg

 

De wedstrijd ging aan een verschroeiend tempo van start. Miguel Moya moest meteen een inzenden van Dorge Kouemaha in hoekschop tikken. Het antwoord van Valencia liet niet lang op zich wachten. Stijn Stijnen toonde zich tot drie keer toe bij de les op pogingen van David Villa (tweemaal) en Juan Mata. Club onderging in de beginfase de wet der sterkste, maar knokte zich geleidelijk aan terug in de match.

 

Valencia speculeerde op vrijschoppen, al leverden die niet veel gevaar op. Op het halfuur kreeg Club een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Joseph Akpala zette twee verdedigers op het verkeerde been en speelde zijn spitsbroeder Kouemaha mooi vrij in de zestien. De lobbal van de Kameroener streelde de lat. Naderhand zakte het tempo. Villa haalde nog één keer verraderlijk uit vanuit de draai. Het leer vloog een metertje naast.

 

Comedy Capers

 

De tweede helft begon met een afgekeurd doelpunt van Akpala. Ivan Perisic bediende met een perfecte laterale bal Karel Geraerts die in één tijd Akpala vrijspeelde. De Nigeriaan legde het leer in doel, maar stond buitenspel. Even later ging David Silva nogal hard in op Carl Hoefkens. De Spaanse spits mocht zich met een tweede geel karton meteen gaan douchen.

 

Iets voor het uur ging Kouemaha zijn kans. Moya liet het ogenschijnlijk ongevaarlijke schot van de Clubspits door zijn handen in doel hobbelen. Club kreeg even vleugels, maar liet langzamerhand het initiatief terug aan de bezoekers. Villa deed bijna het stadion verstommen. De knal van de Spaanse spits ketste tegen de paal. Even later dook Stijnen gepast in de voeten van Mata.

De storm van Valencia ging liggen en Club kon de krappe voorsprong behouden. Zo trekken de Bruggelingen met een goede uitgangspositie naar Spanje.

Herbeleef Club Brugge - Valencia CF