Doelpunt van Niall McGinn (Onbekend Onbekend)
McGinn kan na een goede redding van Pyatov de bal simpel in doel leggen. De zege is binnen voor de Noord-Ieren!

Vervangen Corry Evans
Ingevallen Patrick McNair

Patrick McNair mag dan toch invallen. Er staan nog drie minuten op de klok.
90+2
Een lange bal van Oekraïne, maar opnieuw staat de Noord-Ierse doelman paraat met zijn vuisten.
90+1
Er komen zes minuten extra tijd!
90+1
Een poging van Konoplyanka gaat ook naast de kooi van McGovern.
89
Eindelijk een goed schot van Yarmolenko! Maar McGovern staat pal met zijn vuisten.
87
Het lijkt zelfs wat amateuristisch gedoe van de Noord-Ieren.
86
Invaller McNair staat al een minuut klaar om in te vallen, maar uiteindelijk gaat de wissel nog steeds niet door.
84
En de net ingevallen Zinchenko toont zich meteen, maar zijn kopbal is geen probleem voor McGovern.

Daar zijn de Oekraïners!
Een goede aanval van Oekraïne, maar het wordt een corner.
82
De Oekraïners gaan een derde keer wisselen.
81
Maar ook dat levert niks op. Kunnen ze nog iets forceren in de laatste tien minuten?
80
Hoekschop voor de Oekraïners!
78

offsite
Oekraïne probeert een nieuwe aanval in elkaar te steken, maar wordt afgevlagd voor buitenspel.
76
Vervangen Sergiy Sydorchuk
Ingevallen Denys Garmash

Ook Sydorchuk mag gaan rusten. Hij wordt vervangen door Denys Harmash.
75
De Oekraïners houden de druk aan.
74
Knappe beweging van Yormalenko, maar er staat niemand aan de tweede paal voor zijn voorzet.
72
Vervangen Evgeni Seleznev
Ingevallen Roman Zozulya

71
Oekraïne bijna!
Viktor Kovalenko met een pegel richting McGovern, maar de bal zweeft een metertje naast.
69
Vervangen Jamie Ward
Ingevallen Niall McGinn

De partij van Ward zit er op, zijn vervanger is Niall McGinn.
67
 Gele kaart voor Sergiy Sydorchuk
Stevige tussenkomst van Sydorchuk, ook hij gaat in het boekje.
64
Schitterende beweging van Dallas, zijn voorzet is goed, maar krijgt geen vervolg.
63
 Gele kaart voor Jamie Ward
Ward is de eerste Noord-Ier die in het boekje gaat.
63
De Noord-Ieren blijven stug verdedigen en gunnen de Oekraïners geen enkel gaatje.
60
De hagel is over, de 22 spelers staan opnieuw op het veld. We zijn er opnieuw aan begonnen!
58
Match stilgelegd
De scheidsrechter heeft beslist om even naar de kleedkamers te gaan door de zware hagel.
57
Het tempo ligt nu een pak hoger dan in de eerste helft. Maar er trekt ook een stevige hagelbui door boven Lyon.
55
Daar is Noord-Ierland weer. Een goede voorzet van Hughes wordt weggewerkt.
54
De bal gaat richting tweede paal, waar McGovern toch enige moeite kent met zijn poging.
54
Onieuw een vrije trap met Konoplyanka.
51
Bijna de 1-1
Seleznev kan vrijstaand koppen op een vrije trap, maar de bal komt pal op McGovern.
50
Nu moeten de Oekraïners pas echt aan de bak.
49

Goal
Doelpunt van Gareth McAuley (Oliver Norwood)
McAuley kopt een voorzet staalhard en knap tegen de touwen, het eerste doelpunt van Noord-Ierland op een EK!
48
En daar zijn de Oekraïners bijna! Een kopbal van Seleznev gaat naast.
47
Konoplyanka met een goede vrije trap, maar McAuley werkt de bal in hoekschop.
46
Noord-Ierland heeft de wedstrijd weer op gang getrapt.

Rust
Oekraïne - Noord-Ierland: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Sevilla-speler Konoplyanka zit echt niet in de wedstrijd. Dat bewijst hij opnieuw met een zwakke pass die buiten gaat.
42
Steven Davis met een goede kans vanuit een scherpe hoek, maar Pyatov gebruikt de vuisten om de bal weg te zetten.
41
Nog vijf minuten tot de rust. Hopelijk krijgen we een betere tweede helft te zien.
40
 Gele kaart voor Evgeni Seleznev
Eerste gele kaart en meteen eentje uit frustratie van de Oekraïners
38
McAuley kan koppen, maar Pyatov heeft geen enkele moeite met de kopbal van de verdediger.
37
Hopelijk is die eerste kans een voorbode voor meer. Een doelpoging van Ward wijkt af op de arm van een Shevchuk: een nieuwe hoekschop.
34
Eindelijk een grote kans!
Jawel, we hebben zowaar een échte doelpoging. Een kopbal van Cathcart gaat maar nipt naast de kooi van Pyatov.
33
Daar zijn de Noord-Ieren weer, die zich steeds beter in de match knokken. Ze krijgen een hoekschop na een afgeblokt schot.
30
De Noord-Ieren blijven even kamperen op de andere helft. Tot echt gevaar leidt dat echter niet.
28
Daar is Noord-Ierland nog eens. Washtington gaat wel iets te hard op zoek naar een strafschop. Het gevolg is een doeltrap voor Pyatov.
26
Een vrije trap van Konoplyanka gaat werkelijk nergens naartoe. Doeltrap voor de Noord-Ieren.
25
In de 24e minuut krijgen we een luid applaus van de Noord-Ierse supporters, ter ere van de overleden fan van 24 jaar.
24
En we krijgen dan toch nog eens een doelpoging. Rakytskiy met geen onaardig schot, maar geen problemen voor McGovern.
22
Nu wel een goede actie van Yarmolenko, maar niemand geraakt bij zijn prima voorzet.
21
De Noord-Ieren rukken ook nog eens op. Het was al even geleden dat we ze nog op de helft van Oekraïne zagen.
18:46
We gaan rusten met een 0-0 stand na een erbarmelijke eerste helft. Hopelijk kunnen beide teams in de kleedkamer bezinnen en een betere tweede helft spelen.
16
De Oekraïners komen veel via links, maar echt gevaar heeft dat nog niet opgeleverd. Een schot gaat huizenhoog over.
11
De eerste tien minuten werd het duel vooral op het middenveld uitgevochten. Beide ploegen hebben nog geen echte doelpoging in elkaar geknutseld.
9
En ook een eerste schot van de Oekraïners, maar een Noord-Ier staat in de weg.
6
De Oekraïners kunnen een eerste keer een aanval in elkaar steken, maar de voorzet van Shevchuk bereikt niemand.
4
En er is meteen ook een eerste schotje van de Noord-Ieren. Maar de poging van Dallas wordt eenvoudig gestopt.
2
Bij de Ieren weten ze duidelijk ook wie ze in de gaten moeten houden. Er wordt een eerste fout op Konoplyanka gemaakt.
1
En meteen een hoekschop voor de Ieren. Krijgen we al direct gevaar?
1
Oekraïne-Noord-Ierland: 0-0

Zowel Oekraïne als Noord-Ierland heeft in hun eerste match nog geen punten verzameld. De winnaar van deze wedstrijd kan dus een uitstekende zaak doen.
18:59
De 22 spelers staan klaar voor de tweede helft. Krijgen we wat meer spektakel na de koffiepauze?
Intussen zijn de Noord-Ierse fans hun favoriete liedje weer luidkeels aan het zingen

De heerlijke kopbal van McAuley

De statistieken spreken dan ook boekdelen...
We naderen het halfuur, maar echt interessant is deze wedstrijd nog niet geweest. Ook enkele fans hebben hun mening daarover.
Wat wel heel opvallend is, is dat er hele wat lege zitplaatsen zijn in Lyon, waar ook de Belgen hun wedstrijd afwerkten.