Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Parc Des Princes
Portugal schiet zichzelf in de voet en komt niet voorbij inspiratieloos Oostenrijk
Sean Raab

Cristiano Ronaldo en co in nauwe schoentjes na zwak gelijkspel tegen anti-voetballend Oostenrijk

Portugal blijft na twee wedstrijden teleurgesteld achter met slechts twee punten. Tegen Oostenrijk wilde de bal maar niet tegen de touwen. Cristiano Ronaldo en Nani kregen de beste kansen, maar konden ze niet omzetten in doelpunten.

Oostenrijk had als eerste de kans om de score te openen, Sabitzer legde in de derde minuut mooi voor, maar Harnik kon net niet hoog genoeg springen om zijn hoofd tegen de bal te zetten.

Portugese storm

Daarna regende het kansen voor de Portugezen. Nani kwam oog in oog met de doelman, maar Almer voorkwam de openingstreffer. Op een hoekschop kopte de vrijgelaten Nani op de paal en Ronaldo liet twee enorme kansen liggen.

We gingen de rust in met een gelijke stand, ook al had Portugal zeker een goal of twee verdiend. Oostenrijk kwam amper aan voetballen toe. Alaba die bij Oostenrijk op de nummer 8 stond, kon niet imponeren. Ook Arnautovic van Stoke City was onzichtbaar.

De tweede helft leek wel een spiegelbeeld van de eerste. Weer was het Oostenrijk die de eerste kans voor zijn rekening nam. Een mooi uitgespeelde aanval werd door Stefan Ilsanker knap richting doel geknald. Rui Patricio moest plat op de grond om de bal weg te duwen. Het leek even alsof de Oostenrijkers aan een sterkere tweede helft begonnen, maar dit bleef de enige kans.

Pech voor Ronaldo

Na twee vrije trappen te hebben gemist in de tweede helft, leek het ook niet de dag te worden van Cristiano Ronaldo. Toen de bal in de 78e minuut op de stip werd gelegd na een fout van Hinteregger, dacht iedereen dat Ronaldo eindelijk zijn record ging behalen. Hij zette de keeper op het verkeerde been, maar knalde onbegrijpelijk op de paal.

De Portugezen zetten nog een klein slotoffensiefje in, dat leidde tot een doelpunt van CR7. Op een vrije trap kopte de sterspeler van Real Madrid weergaloos binnen, maar hij stond een meter buitenspel. Doelpunt afgekeurd. Tot meer kansen kwamen de Portugezen niet en de match eindigde in een 0-0 gelijkspel.

De Portugezen moeten nu winnen tegen Hongarije, die momenteel op de eerste plaats prijken. De laatste speeldag wordt in ieder geval zeer spannend in groep F.