Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Estadio Cidade de Coimbra
Makkelijke winst voor Setúbal en Penafiel

Op de 27ste speeldag in de Portugese I Liga werden vier wedstrijden afgewerkt. Gisteren won Sporting Lissabon al met 0-4 bij Boavista (het verslag vindt u hier).

Vitoria Setúbal ging met 1-3 winnen op het veld van Nacional. Op het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong via Ricardo Chaves en zo ging Setúbal met 0-1 de rust in. Na de rust liep het al snel uit tot 0-2 via Jorginho, die vijf minuten voor tijd de 1-3-eindstand op het bord zette. Eder verschalkte een kwartier voor tijd zijn eigen doelman. Antonio Filipe Gouveia (Nacional) werd enkele minuten voor tijd van het veld gestuurd.

Ook in Beira Mar-Penafiel werd het 1-3. De thuisclub kwam nochtans op voorsprong toen Stephen McPhee na zeventien minuten scoorde, maar in de tweede helft kwam Penafiel sterk opzetten. Roberto (58ste minuut), Wesley (65ste, foto) en Clayton (85ste) bezorgden de bezoekers een verdiende overwinning.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Moreirense-Belenenses op 0-0 zou eindigen, maar Jose Carlos Sousa besliste daar anders over en bezorgde de bezoekers een 0-1-overwinning.

Ze Castro maakte al na zes minuten de 1-0 voor Academica Coimbra tegen Estoril, maar na dat veelbelovende begin viel de wedstrijd stil en werd er niet meer gescoord.