Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Est脙隆dio do Drag脙拢o
Nipte overwinningen voor Porto en Benfica

In de Portugese I Liga konden FC Porto en Benfica hun wedstrijden van de 27ste speeldag maar nipt winnen. De uittredend landskampioen won met 1-0 van Gil Vicente en leider Benfica won in extremis met 4-3 van Maritimo Funchal.

Helder Postiga maakte tien minuten voor de rust het enige doelpunt in de wedstrijd Porto-Gil Vicente. Porto staat tweede in het klassement en de bezoekers, die tegen de degradatie vechten, verdienden misschien meer, maar kon niets meer doen tegen de 1-0-voorsprong van de winnaar van de Champions League.

Nuno Gomes bracht leider Benfica al na zes minuten op voorsprong, maar de bezoekers van Maritimo Funchal kwamen al snel terug op gelijke hoogte via Pena. Niet veel later maakte Miguel er 2-1 van, en even later werd het 3-1 via het tweede doelpunt van Nuno Gomes. Mitchell van der Gaag maakte op het halfuur de aansluitingstreffer en na de rust lukte Pena met zijn tweede van de avond zelfs terug de gelijkmaker, maar vier minuten voor tijd scoorde Mantorras (foto) het beslissende doelpunt. 4-3 was de eindstand in een boeiende wedstrijd.