Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 11
Dramatisch slot in Portugese topper
Philippe Crols

Zaterdagavond stonden in Portugal een paar wedstrijden van speeldag 11 op het programma. De meest aantrekkelijke affiche was ongetwijfeld Braga - Benfica. Braga is de leider in de Portugese eerste klasse en Benfica is de ploeg van Ronald Koeman en staat op een vierde plaats.

Bij winst kon Benfica naderen tot op twee punten van leider Braga. Bij verlies zou de ploeg van Ronald Koeman al acht punten achterstand tellen op Braga. In de eerste helft verliep alles nog naar wens voor de bezoekers uit Benfica. Na twintig minuten scoorde Anderson de openingstreffer, 0-1. Dat was meteen ook de ruststand. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Cesinha de gelijkmaker, 1-1.

De wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan afstevenen, maar in de laatste drie offici毛le en zeven extra speelminuten gebeurde er nog heel wat. Invaller Maxi Bevacqua scoorde drie minuten voor tijd de 2-1. Ook nu was het dus nog niet gedaan, want na drie minuten spelen in de extra tijd scoorde Nunu Gomes vanop de stip de 2-2. Toch won Braga nog. Het was weer Maxi Bevacqua die wist te scoren en zijn ploeg na een te gekke slotfase toch nog de drie punten bezorgde.