Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Est脙隆dio do Drag脙拢o
Porto haalt vernietigend uit
Philippe Crols

Porto ondervond zaterdagavond weinig of geen problemen met staartploeg Academica. Er werd maar liefst zes keer gescoord en de doelpunten waren alles behalve netjes verdeeld. Het werd 5-1. Porto telt nu twee punten minder dan leider Braga.

De wedstrijd was eigenlijk na twintig minuten spelen al binnen voor de ploeg van de Nederlandse trainer Co Adriaanse. Na een goede actie van  Quaresma en Lisandro had Lucho Gonzales niet veel moeite om de bal binnen te tikken. Dat gebeurde na tien minuten spelen. Nog eens tien minuten later stond de 2-0 op het bord. Dit maal scoorde Lisandro zelf. Hij kopte een voorzet van Bosingwa in doel, 2-0 dus en wedstrijd gespeeld. Voor Porto was het eigenlijk het ideale scenario met het oog op de Champions League-wedstrijd van de komende week tegen Glasgow Rangers.

Na rust liet de thuisploeg het balbezit aan de bezoekers, maar echt gevaarlijk was Academica nooit. Het werd met nog twintig minuten te gaan dan ook nog 3-0. Ceisar Peixoto kon uithalen vanop de rand van de zestien. De bal spatte uiteen op de lat en kwam via de doellijn terug het veld in. De scheid-en lijnrechter hadden de bal echter over de lijn gezien en dus werd het 3-0. Zes minuten later maakte Lisandro zijn tweede van de avond. Het schot van Jorginho werd door Academica-doelman Pedro Roma nog wel gered, maar diezelfde Roma was in de herneming kansloos op de inzet van Lisandro. In blessuretijd maakte ook Lucho Gonzales met een mooi lobje nog zijn tweede van de avond. Marcel kon voor de bezoekers nog de eer redden. Hij deed dat wel in stijl, want zijn afstandschot was met voorsprong het mooiste doelpunt van de avond. Aan de eindstand veranderde dat natuurlijk niet meer zoveel. Porto won makkelijk met 5-1.