Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Estádio do Dragão
Porto staat in slotseconden gelijkspel toe
Philippe Crols

Maandag stond er nog één wedstrijd van de speeldag 21 in Portugal op het programma. Leider Porto kreeg thuis het nummer 4, Braga, over de vloer. Het werd 1-1.

Nadat eerder op het weekend eerste achtervolger Benfica al punten had laten liggen in en tegen Leiria kreeg Porto de kans om tot zeven punten uit te lopen op de dichtste concurrent. Dat gebeurde dus niet. Porto kreeg de bal er tijdens de eerste helft niet in, maar ook Braga, een ploeg die lang op kop stond in Portugal, wist niet te scoren. Tien minuten na rust nam Porto dan toch een optie op de overwinning. Gonzalez maakte de 1-0. Porto leek op weg naar een overwinning, maar in de allerlaatste minuut gaf de ploeg van Co Adriaanse de zege toch nog weg. Tomas zette een strafschop om en nam zo een punt mee naar Braga.

Braga staat dankzij dit punt op een tweede plaats. Samen met Sporting Lissabon en Benfica heeft het 40 punten. Dat zijn er vijf minder dan Porto dat uiteraard nog wel steeds leider is.