Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Estádio Dr. Magalhaes Pessoa
Benfica verliest tweede wedstrijd op rij
Dirk Pieters

União Leiria zorgde in Portugal voor de verrassing van de speeldag. De club won zaterdagavond met 3-1 van Benfica. De ploeg van Ronald Koeman speelde geen slechte wedstrijd maar faalde steeds in de afwerking. Benfica verloor voor de tweede keer op rij.

De wedstrijd bleef lang op slot zitten, pas in de 34ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. João Paulo zorgde met een afstandschot voor de 1-0 voorsprong. De bezoekers kwamen daarna fel opzetten, maar de thuisdoelman verschalken zat er niet in. Costinha speelde een uitstekende eerste helft en zorgde ervoor dat zijn ploeg met een voorsprong de rust in ging.

Na rust was het opnieuw de thuisploeg die wist te scoren. Fábio Felício zorgde iets voor het uur voor de 2-0. Tien minuten voor het eindsignaal kwam er terug wat spanning in de wedstrijd. Invaller Gustavo Manduca kon eindelijk een doelpunt maken voor de bezoekers. In de allerlaatste minuut zorgde Maciel voor de 3-1 eindstand en zo keerde de ploeg van Koeman met lege handen huiswaarts.

Benfica blijft ondanks het verlies wel op de tweede plaats. Het deelt deze plaats nu met Sporting, dat wel wist te winnen. Het Porto van Co Adriaanse bezet nog steeds de leidersplaats.  [AN]